¬†  

bunq iMessage App & Siri

Gerrit shared this idea 1 year ago
Wish

Het zou een statement maker om via iMessage vrienden direct te kunnen bunq-en. iOS 11 brengt zulke functionaliteit met een Apple Pay iMessage app maar het lijkt mij wel mooi gezien wij in Nederland geen Apple Pay 'hebben' maar wel vergelijkbare alternatief voor de functionaliteiten vanuit de bunq app kunnen maken.


Siri integratie zou ook heel fijn zijn, gezien dat er meer benadrukt zal worden in de komende tijd wat betreft virtuele assistenten waarin bunq zichzelf ook daarin een leapsprong kan maken in tegenstelling met andere Nederlandse banken.


Functionaliteiten die innovatieve statements maken. Dat zou mooi zijn. 😁

Comments (18)

photo
19

Hey Gerrit!


Bedankt voor je feedback en wensen! Ze staan meteen op de wishlist! We hebben op dit moment nog geen Siri integratie op de planning staan maar zijn wel altijd benieuwd wat je hier graag terug zou willen zien dan kunnen we (bij mogelijke integratie) dit meteen meenemen!

photo
32

Wat betreft Siri, lijkt mij het vrij eenvoudig om alvast met requests en simpel informatie te beginnen. Niet alleen vanwege veiligheid maar ook omdat het velen maler gebruikersvriendelijker is.


Een paar voorbeelden:


"Hé Siri, stuur een request voor €10 via bunq naar [persoon] voor [omschrijving]."


"Hé Siri, split de laatste transactie via bunq met [persoon]."


"Hé Siri, wat is de laatste notificatie van [naam rekening] via bunq."

photo
photo
23

Het zou veel interessanter als bunq zich zou inzetten om Apple Pay mogelijk te maken in NL.

photo
21

Ik ben het helemaal met jou eens, alleen gezien de omstandigheden, lijkt mij dit een mooie oplossing voor in de tussentijd. Vereniging van Banken doet nogal moeilijk tegen Apple, en terecht, over hun aandeel m.b.t. transactiekosten van Apple Pay.

photo
2

Of Google pay, dat kan je geloof ik ook op iPhone gebruiken dus dan is er voor de twee grootste platformen in Nederland een oplossing👍

photo
1

Of je koopt gewoon een 'goed' Android toestel :P bijv oneplus 6

photo
photo
18

ING en PayPal hebben al siri, staat het nog niet op de roadmap?

photo
19

Hey Kevin,


We hebben dit zeker weten op de Wishlist staan 📝

Wanneer we het lanceren zal je het zeker van ons horen hier, tot dan houden we het een verassing 😊

photo
photo
25

Was ist bei bunq noch so geplant auf was kann man sich noch freuen eine MasterCard oder Visa Karte wäre gut auf prepaid bassis

photo
29

Ik plaat maar even een comment in dit topic om het idee voor siri integratie een bump te geven naar hopelijk een hogere plek op de wishlist. 😜

Sinds de introductie van Bunq Premium hebben Android gebruikers de mogelijkheid gekregen tot NFC betalingen door middel van hun mobiele telefoon, helaas is Apple Pay nog niet beschikbaar in Nederland en dus moeten wij iOS gebruikers het helaas zonder stellen. (fingers crossed voor de aankondiging van Apple Pay in Nederland tijdens het volgende iPhone event🤞)

Voor een iMessage app voel ik zelf niet zo heel veel, aangezien ik niet vele gebruik maar van iMessage maar ook omdat we sinds de laatste update betaal verzoeken direct vanuit de Bunq app kunnen delen naar verschillende messaging apps.

Siri integratie daarentegen geeft iOS users ook iets leuks om mee te spelen, net zoals Android gebruikers nu NFC betalingen hebben. Het gebeurd me wel eens dat ik me 's avonds nog bedenk dat ik iemand geld verschuldigd ben of vice versa. Mijn telefoon ligt dan aan de andere kant van de kamer en een simpele vraag aan Siri, om een request of payment aan te maken, zorgt er voor dat ik niet uit mijn luie stoel hoef te komen om dit te regelen. +1 voor gebruikersgemak! 👍

photo
24

Siri en iMessage integratie zou fijn zijn. Siri vooral om saldo te raadplegen of om de rekening van een pas te wisselen.

photo
28

Een iMessage app zou ik heel handig vinden! Nu stuur ik vrienden via de ING even snel een verzoek en stort ik het later vaak naar bunq. Ik weet dat je ook via bunq een betaalverzoek kan sturen, dit scheelt echter wat handelingen. Graag zou ik dit toch zien!

photo
38

Zeker goede toevoeging 👌

photo
19

I would love iMessage support too, being able to send a money request or send money directly from within the iMessage app would be amazing. I find Siri is not so important too me, because I never really use her. And often she doesn't understands things correctly so this would be more of a pain to use.

photo
14

+1 for iMessage app and Siri

photo
2

Dit zie ik graag als toevoeging voor bunq!

photo
3

Wat een top idee!!

photo
2

Wordt met 'shortcuts' in iOS 12 een stuk eenvoudiger