¬†  

Bunq in Rabo App

Tim vdA shared this question 7 months ago
Community

Ook Rabobank biedt nu een mogelijkheid en heeft zojuist een update uitgebracht van zijn app waardoor je nu via de api van Bunq je rekeningen kan weergeven in de Rabo Bankieren App🤔

Comments (56)

photo
29

Dat is opmerkelijk! Hoe ziet dat eruit?

photo
39

Ja, bunq heeft nu eenmaal die API, dus daar maken ze gebruik van, c.q. ze testen vast uit hoe dat werkt, want straks heeft elke bank een API.

photo
30

Vind het maar raar, wel een slimme zet..

Zo ziet het eruit:

af3fa185103e78fa0db8044cb967b182

photo
33

Wel leuk bedacht en ook wel bijzonder. Een beetje zoals de Gmail app die je nu ook voor andere mail providers kan gebruiken, bijvoorbeeld Outlook.

photo
35

Owww Nice! Five finger death punch! Heb ze recentelijk ontdekt, I like it!

photo
33

@Wouter Ja ben wel redelijk fan haha, heb de 15e een concert van ze, vandaar dat ik even een potje heb gemaakt :p

photo
photo
36

Het is toch fantastisch dat andere grootbanken bunq nu gebruiken om er van te kunnen leveren. Dat bewijst maar weer eens, bunq zet de toon voor bankieren 2.0.

Maar laten we ook eerlijk zijn, er gaat niets boven je bunq gegevens bekijken in de bunq app, :)


giphy

photo
43

De Rabobank 'app' is ook geen app te noemen, het is een halve website haha.

photo
32

Zeker waar, ik gebruik natuurlijk veel liever de Bunq app voor m'n Bunq Zaken. Toch is het wel grappig om dit soort dingen te zien.

photo
30

John, is bunq nu ook gewoon een grootbank? Dacht dat ze anders waren, uniek en niet te vergelijken ;-)

photo
37

Zo bedoelde ik het niet Andersen. Ja, bunq is uniek en nog steeds niet te vergelijken! 👍

photo
33

Ik heet Wil, en dat weet ik. Maar ik mag je toch wel plagen?

photo
44

Vooruit Wil, jij wel :)

photo
photo
35

Ook ING doet dit als test in hun web browser toegang.

photo
33

Betaald rabo ook 55€ voor de 'onkosten' net als ing?

photo
51

Dat staat er niet bij, in 't kort alleen dat het buiten je Bunq kosten gratis is en een pilot betreft.

photo
photo
43

Thanks for sharing! Vind het persoonlijk wel een stuk minder handig dan de koppeling met ING. Na het koppelen met Rabobank komen m'n bunq-rekeningen namelijk niet terug op de Internetbankieren-omgeving van de Rabobank (op de laptop), en bij de ING wel.

De app van bunq is prima, maar juist het bekijken op een laptop vind ik een pré van de ING-koppeling.

photo
31

Jawel hoor, ook zichtbaar op de desktop bankieren omgeving.

photo
photo
28

Zouden ze bij ing en rabo nu zoveel medewerkers hebben die bunq gebruiken dat ze het maar in hun software stoppen :-)

What is next rebranding of whitelabel bunq accounts met een rabo/ing logo, zo kunnen ze toch mee met de tijd :-)

photo
33

Ik heb het net ook even geprobeerd. En ja, leuk, zo'n lijst met bunq rekeningen in je Rabo app. Maar...

  • Je kan er niks mee behalve bekijken.
  • De bunq app is veel overzichtelijker.
  • De bunq app is uiteraard veel sneller, want niet via API.
  • De moet altijd je bunq app installeren, anders heb je geen bunq, dus waarom de gegevens in je Rabo app? Daar heb je bunq voor...
  • Het berekend geen totaal van zowel je Rabo als je bunq rekeningen. Dat zou nog wel leuk geweest zijn.

Dus leuke gimmick op het moment, maar zonder verdere functies een beetje nutteloos.

photo
47

Het zou idd veel leuker zijn als het andersom kon. Maar ja... Gaat nog ff duren voordat andere banken met een API komen...

photo
photo
39

Rare is wel dat je gelijk gedwongen wordt door Bunq om n Premium abonnement te nemen en dat ben ik toch echt niet van plan, want dat is serieus veel te duur voor wat je ervoor krijgt.

photo
41

Premium is het zeker waard, nergens anders heb je 3 pasjes en 25 rekeningen voor die prijs. Het is maar net of je het zelf nodig hebt.

photo
32

Daar ben ik het niet mee eens. bunq heeft zo veel meer te bieden dan andere banken met een hele andere filosofie. Als je het alleen over de kosten hebt, laat je je geld lekker staan bij een Nederlandse grootbank, als je het over vertrouwen, service, eerlijkheid en 25 handige bankrekeningen, 3 mooie pasjes, een fantastische app, dual PIN, tap & pay, bunq.me, e.d gaat hebben, heeft bunq je zo veel meer te bieden met het oog op de toekomst. In Nederland vinden we het normaal om rond de euro te betalen voor een bankrekening, in vele andere landen niet, daar betalen mensen ongeveer €5 - €15 per maand. Enige uitzondering is Duitsland, maar daar wordt er op een andere manier wel geld aan je verdiend. ;)

photo
41

Kijk 's bij Knab Dani. Onbeperkt aantal rekeningen, n echte creditcard die overal werkt, gratis meerdere bankpassen voor 5 euro p/mnd

photo
44

En nog rente op je betaalrekening en spaarrekening ook

photo
31

@Antoine, die rente is een bevestiging dat ze geld verdienen met jouw geld. Ga er ook maar vanuit dat de positieve rente niet heel lang meer bestaat.

photo
36

@Dani, dus als ik het goed begrijp dan betaal je liever t dubbele of zelfs nog meer, omdat n bank geld aan je verdient? Denk je dat Bunq n charitatieve instelling is? Iedere bank dus ook Bunq verdient aan je en meer dan je denkt. Maar ieder moet dat voor zich weten. Waar t mij in gaat is dat ik tevreden ben met 4 ct betalen per transactie en 80 cent als ik 's geld pin en niet zit te wachten op n halve creditcard en 10-tallen rekeningen en t vreemd vind dat zodra r iets is wat je wel wilt proberen dat dan gelijk weer geprobeerd wordt je aan Premium te krijgen.

photo
36

@Antoine, volgensmij is €7,99 niet het dubbele van de €5,- bij knab. Als je overigens een paar vrienden bij elkaar krijgt dan betaal je al gauw maar €5,- voor Bunq met het Bunq Pack.

Ik snap dat je misschien niet zit te wachten op 25 rekeningen en een Debit kaart, maar dat ligt toch echt aan je persoonlijke voorkeur. Daarom zijn we gelukkig vrij om onze eigen bank te kiezen :-)

photo
42

@Antoine: Stel: bunq is een valet parking service. Je geeft ze 7,99 en ze zetten je auto netjes op een veilige plek. That’s it! Precies zoals je verwacht.

Maar Bank biedt ook valet parking aan. Voor slechts 1,50 zeggen zij “hetzelfde” te doen. Ze gaan alleen wel even rijden in je auto en hem verhuren aan vreemdelingen. Je krijgt daarom zelfs 1 royale cent terug per uur!

Ik weet wel welke valet parking ik kies, met alle liefde 😉

photo
35

@antoine: Knab is onderdeel van Aegon. Kijk voor de grap eens op https://eerlijkegeldwijzer.nl/ hoe (on)verantwoord Aegon JOUW geld investeert.


Bedrijven als Aegon zijn letterlijk de adders van het kapitalisme. Alles draait daar om snelle winst en de maatschappij, het milieu, etc mag er voor bloeden. Ik zou niet lekker kunnen slapen als mijn geld zo misbruikt werd als bij Knab.

photo
26

Daar ben ik het nee eens.

Ik zit op het “Classic” €1 pakket en vind het prima.

Ik vind premium ook te duur en geeft mij persoonlijk weinig extra. Een creditcard heb ik al elders met een spaarprogramma eraan vast waardoor ik die niet wil stopzetten op dit moment.

photo
photo
32

Andersom zou ik het denk ik fijner vinden, dat ik in de bunq app rekening informatie van andere banken kan zien. Maar ja, dat zal nog wel een tijdje duren voordat de andere banken de boel openstellen.

photo
41

Tegen die tijd heeft niemand meer een rekening bij een grootbank, maar zit iedereen bij bunq. :p

photo
37

En als je al bunq premium hebt, waarom zou je dan nog een andere bank nodig hebben?!

Ik heb alleen nog rabobank ernaast omdat ik zeker wil weten dat alles eraf is, al 6 maanden niks meer mee gedaan!

photo
photo
31

Wat het ook is, is een ten in het water steken en zien hoeveel klanten actief zijn met bunq. Het forum wordt ook actief gemonitord.

photo
26

Snapt iemand er wat van of moet ik betalen voor een api key?😊

photo
30

API keys zijn inbegrepen bij je bunq Premium of Business abonnement! 😊

photo
photo
33

Dankje, dan laat maar zitten.. rabobank app is gratis😁😊

photo
31

Tja....de bunq app ook.

photo
33

De Rabobank app is inderdaad gratis, net zoals de bunq app zoals Helmer al aangeeft. Maar bij de Rabobank moet je ook gewoon betalen voor je betaalpakket: https://www.rabobank.nl/particulieren/betalen/betaalpakketten/betaalpakketten-vergelijken/

photo
32

Dat is ook precies wat ik bedoelde. Thanks Bastiaan! ;-)

photo
photo
36

Wel slim van zowel ING als Rabo. Je geeft daarmee ook toestemming dat zowel Rabo als ING (afhankelijk van welke app je natuurlijk gebruikt) om inzicht te hebben in je bankrekeningen (en dus al je transacties)...brrrr...ik zou daar toch wat voorzichtig mee zijn om derde partijen zomaar inzicht te geven in mijn financiele huishouding.

photo
28

Zoals aangegeven in de extra voorwaarden;

"Wij gebruiken de gegevens die wij van bunq krijgen alleen om deze aan u te tonen, wij doen verder niets met deze gegevens."


Daarnaast verwacht je van een bank waar je al jaren klant bent/geweest en ze altijd toegang tot al je transacties en gegevens hebben gehad toch niet plots iets heel vreemds.🙂

photo
31

Dat is ook waar. Ik heb alleen het stukje op Tweakers gelezen en daar stond dit "Rabobank merkt daarbij op dat de klant akkoord gaat met het delen van bunq-gegevens met de Rabobank, om ervoor te zorgen dat klanten hun rekening kunnen beheren via de Rabo Bankieren-app."

Maar goed, als je gebruik maakt van een 'cloud based boekhoudpakket' dan deel je natuurlijk ook alles al. Je moet ten allen tijde per geval bekijken of je wel of niet je gegevens wilt delen (en zo ja, welke).

photo
32

ING was klip en klaar wat het doel was. En als ze dat beloven geloof ik dat, een beetje vertrouwen is niet verkeerd hoor.


Ze hebben zelfs woord gehouden over die vergoeding.

photo
40

Privacy blijft toch vooral een kwestie van vertrouwen. Want ook onder de AVG/GDPR kan en mag een hoop, als je toestemming geeft. Ik vraag mij dan altijd af of gebruiker wel goed de consequenties altijd overziet.

Ik ben eens met Helmer, derden toegang geven tot bankgegevens is nog niet iets waar ik warm voor loop :)

photo
35

Het is allemaal niet zo moeilijk, lees de voorwaarden voor je ergens mee instemt. En als je niet wil, dan stem je toch niet in? PSD2 gaat over kansen en flexibiliteit voor de consument...

En het mooie van bunq is dat ik heilig geloof dat ze geen toegang geven zonder mijn toestemming. Het is de enige bank die een goedgekeurde incasso alsnog door mij laat goedkeuren PER transactie. Hoeveel veiliger wil je het hebben.

De API toegang die ING nu heeft kan ik met een druk op de knop bij bunq blokkeren, voor zover ING dat niet voor mij zou willen doen.

photo
photo
40

Om deel te nemen moet je een API key aanmaken in de App. Dat kan alleen als je een premium account hebt. De gewone accounts zijn van deelname aan de test uitgesloten!

photo
36

Werkt dit ook andersom ?

Dus dat ik een Rabobank rekening kan weergeven middels een API in Bunq?

photo
38

Rabobank heeft naar mijn weten geen mogelijkheid om je rekening extern te bekijken of gebruiken. In ieder geval niet bij andere banken. Dit zou uiteindelijk eventueel wel kunnen door PSD2 wanneer dit volledig is ingevoerd.

photo
photo
36

Hmm, I just learned that ING sniffs your ING transaction to find out if you are a bunq user. Only if that is the case you get the popup to add your bunq to ING web. Am I crazy (don't answer😁) or does this sounds a bit peculiar?

photo
35

This is not the case. Both me and my partner have made payments between both. Only I got invited.


I suspect they looked at your address book. Mine held a record for my bunq account, my partner didn’t.

photo
34

ING confirmed that they use transactions to figure this out. I'm waiting for more details they promised to send me. I shall asked my wife if she got a invite. We seldom open mijning.nl :) especially since we have bunq of course

photo
29

Woordvoerder ING:

"We benaderen klanten waarvan we verwachten dat ze een Bunq account hebben omdat ze een bedrag over hebben gemaakt naar de algemene rekening die door Bunq voor onboarden (dus het aanmeldingsproces) wordt gebruikt".

In het kort, ING speurt dus in transacties van klanten.

photo
photo
32

Er is een reden waarom Rabobank en ING dit doen. Dit gaat om nieuwe regels van de EU dat gaat gelden voor banken in 2018. Ze moeten dus wel!


Het gaat in dit geval om PSD2:

https://www.rabobank.nl/particulieren/betalen/psd2