De laatste tijd krijg ik via de support chat vaak een Engelse persoon ?

Samantha shared this question 11 months ago
Question

Hoi laatste tijd als ik support vraag via de chat krijg ik een Engelse persoon. Is er iets met mijn instellingen mis of is dat nieuw ?

Comments (34)

photo
43

Hee Samantha! Nee hoor je instellingen staan helemaal goed 👌!

bunq is internationaal en daarom hebben we veel internationale guides in ons team. Dit kan ervoor zorgen dat je iemand in de chat krijgt die (nog) geen Nederlands spreekt. Mocht je liever in het Nederlands praten dan kun je dit altijd aangeven in de chat. We gaan dan gewoon voor je op zoek naar een guide die Nederlands spreekt!

P.s. wist je dat we een taalklasje hebben voor alle internationale guides? Check hier de facebookpost!

photo
46

Ik vind dit eigenlijk best wel bezwaarlijk.. KLM is ook een internationaal bedrijf en daar wordt je ook gewoon in het Nederlands geholpen.. Nou spreek ik prima Engels, maar het is wel zo netjes om je klanten in de taal van de klant te helpen, en gezien je die informatie beschikbaar hebt is het prima mogelijk om dat ook zo te regelen.

Opvallend genoeg werden we eerst altijd in het Nederlands geholpen, maar nu het product 8x zo duur geworden is krijgen we ineens ook niet meer standaard Nederlandse ondersteuning? Dit soort dingen helpen niet in de klantbeleving, ik snap dat het vanuit jullie innovatieve drive allemaal mooi lijkt, maar vergeet niet af en toe ook eens vanuit een gebruiker te denken.

photo
41

Ik weet niet of de prijswijziging en het aanbod van Nederlandse support een verband hebben 😉

Ik snap natuurlijk wel dat het fijn is om antwoord te krijgen in de taal waarin je de vraag stelt, vooral als je minder goed bent in Engels. Voor mijn klantbeleving maakt het niet uit, ik vind het juist cool dat bunq een internationaal team heeft. Maar dat is ook weer iets persoonlijks. Hoe dan ook geweldig dat bunq een taalcursus aanbiedt 😁👌

photo
38

Nou Herman zo kwalijk is het niet want je kan altijd aangeven dat je een Nederlandssprekende werknemer wilt spreken.


en dat de prijs ermee te maken heeft klopt van geen kant.


!https://tenor.com/view/trump-wrong-donald-president-gif-9538892!

photo
32

Hoi!


We hebben vanuit bunq nooit standaard Nederlandse ondersteuning aangeboden, omdat we een onwijs internationaal team samengesteld hebben. (Waarom? Omdat we ons internationaal richten 🇪)

Om dit voor iedereen wat duidelijker te maken hebben we onlangs een welkomstbericht ingevoerd wanneer iemand de chat opent, waar we uitleggen dat we zo'n team hebben maar je uiteraard om Nederlandstalige hulp kan vragen 👍

photo
35

Onwijs internationaal..... ok

photo
39

Best wel, eigenlijk 😄

Ik heb de precieze cijfers niet bij de hand maar als ik zo rond kijk zie ik mensen van over de hele wereld.

photo
photo
39

Ongeacht wat iemands talenkennis is... het heeft mijn voorkeur dat je in Persoonlijke Zaken standaard wordt toegesproken in de taal van het land waar je gehuisvest bent.

Dat de voertaal Engels is op het forum, vind ik wel prima.

photo
29

Total mee eens, voor privé zaken vind ik Nederlands eigenlijk een pré, het gaat toch om je eigen informatie en financiële huishouding en ik vind het tevens zelf veel professioneler en persoonlijker overkomen als de communicatie op de support in de moedertaal van de klant wordt gevoerd, zou het niet een optie zijn om dit in instellingen te kunnen aangeven met een vonkje? "prefereer klantcontact in eigen taal?" En dan alleen Engels als er geen Nederlands sprekende medewerkers beschikbaar zijn?

photo
30

ik bedoelde dus een vinkje, maar auto correct had een andere idee...

photo
34

Mee eens, heb dit probleem zelf ook gehad laatst. Heb niet het gevoel dat er met een buitenlands persoon adequaat iets gedaan kan worden wanneer het gaat om persoonlijke zaken.

photo
photo
32

Wouldn't it be possible to add some language preferences to the profile page? So support knows what languages you 'd like to use? I don't think English is an issue for most Dutch people but in other countries it's not as common to speak or even understand English.

photo
32

Just an idea, but wouldn't it be handy if you could set your preferred contact and support language(s) as a profile/setting in the app? That way, you could sent notifications and provide documents in the customer's preferred language and "match" support guru's and customer's language. Especially now that the number of languages looks to grow as you seem to be gearing up for spanish and french. Maybe include secondary language(s) as well, and irrespective of the phone's language setting?

(For example, I can handle English and German, being pretty much indifferent between the two, yet my spanish is useless for banking. Other people might favor French over English, have their phone set to Estonian, etc...)

photo
32

Het is wel opmerkelijk, Koen, dat 9 vd 10 chats -de laatste tijd- alleen maar met een Engels sprekende medewerker worden gevoerd. Wat klantbeleving betreft zou ik het -bij een typisch Nederlands bedrijf als Bunq (Internationaal oriënterend of niet)- als gebruiker zeer op prijs stellen als je in je eigen taal aangesproken wordt. Zou tof zijn als je je voorkeuren in de settings kunt beheren. Vervolgens mooi op te lossen met een melding wanneer NL collega even niet beschikbaar is. Bijv. ‘We zien dat je liever in het Nederlands met ons chat?! Op dit moment is er even geen Nederlandse collega beschikbaar. Durf je het aan in het Engels?’


Twee buttons:

Ok, let’s try!

Nee, ik wacht graag nog even!


Bij optie 2 ontvang je automatisch een notificatie zodra Nederlandse collega beschikbaar is.


Ik zou heel blij worden van deze functie en ben best bereid om in de wachtrij te staan in zo’n chat. Afhankelijk van de urgentie natuurlijk.

photo
35

Hoi Friso,


bunq is zeker geen typisch Nederlands bedrijf. We zijn al vanaf het allereerste begin een 100% internationaal bedrijf, gevestigd in Nederland. 👍

Qua keuzeoptie voor je eigen taal: Dat lijkt me zeker een optie! Uiteraard kijken we hoe we dit het beste kunnen regelen, jouw suggestie is hierin natuurlijk mooi meegenomen. Thanks! 😄

photo
photo
47

Laten we ook vooral niet vergeten dat support als ik mij niet vergis 24/7 paraat staat voor je vragen, ik heb al een paar keer een vraag binnen een paar minuten beantwoord gehad, zelfs buiten normale kantoor uren!


Dat doet geen enkele andere bank ze na, hardstikke leuk dat bijvoorbeeld de rabobank je altijd in het nederlands te woord staat, maar dan moet je wel eerst de juiste persoon te pakken krijgen die jou vraag kan beantwoorden!


Dus ondanks de persoonlijke taal voorkeur van mensen (wat uiteraard ieders goed recht is) vind ik de support van bunq een super stap voorwaards, engels of nederlands!


THNX mannen en vrouwen!!!!😎😎👊

photo
24

281b8120c1ccfb47fb9245f93900c1f1

photo
photo
25

Nederlands zou inderdaad mooi zijn, maar Bunq is inderdaad internationaal bezig en 24/7 binnen no time response is natuurlijk iets wat in de banken wereld niet normaal is!

photo
30

Support and communicatie in het Engels vond ik in begin irritant en begreep ik niet voor een 'Nederlands' bedrijf. Maar ondertussen heb ik er begrip voor en vind ik Engels geen punt.

Maar ik snap dat niet iederere Italiaan, Duitser, Spanjaard of Nederlander enz zich altijd helemaal comfortabel voelt bij Engels. Als het echt nodig is kan je gewoon altijd support krijgen in je eigen taal en dat vind ik voldoende als oplossing.

Wel zou bunq in de toekomst misschien gerichter kunnen kijken naar de taal van de communicatie, de emails van Spotify en Netflix zijn immers bij mij gewoon altijd in Nederlands :) Nou dat zijn toch twee typische internationale bedrijven dacht ik zo :)

Maar goed voor nu prima zo. De kwaliteit van de support is bij bunq ongeëvenaard goed dus dik applaus voor dat!

photo
26

I personally have no issue with English support, but as been suggested before: an option to select your preferred language would be a very easy solution. Seeing as bunq has a lot of employees from all over the world you probably even have some German, Italian, Spanish etc. support employees. If an Italian selects their language in their settings and they actually get to speak to a support person that can speak Italian, I can only imagine they would classify it as a great addition to bunq’s service.

photo
30

Also: to avoid question like in this topic, maybe a standard header stating you can request support in your mother language by typing your language, would be a good option?

photo
photo
35

Wat een gezeik. Ik vind alles in het Engels prima.

photo
35

Ik stuur voortaan anders wel mijn vragen aan support in het Zweeds of Japans in, kunnen we lachen want ik beheers die talen allebei! ありがとう tack! Bedankt!

photo
30

Hej DaveFlash,

Jag talar också (lite) svenska! 🇸

hejdå!

photo
29

That's not fair Adrian. Not everybody feels comfortable to speak English (all the time).

photo
30

Hej koen, bra! Pojke älskar dig!

photo
26

Haha 😘

photo
photo
27

Entonces yo quiero qué me atiendan en español

photo
52

Estaríamos encantados de atenderte en español😎

photo
photo
27

:-)

photo
28

Nederlands blijft toch gewoon het mooist hoor :)

photo
32

Ik ben Italiaanse maar ik kan ook heel goed Nederlands. Het engels is voor mij begrijpelijk maar niet altijd. Om de rekening te openen kan het toch alleen in het engels of Duits en heb ik Duits gekozen wat voor mij de makkelijkste is. Het is zeker dat als je de talen niet kent deze bank niet geschikt voor je is....als Italiaanse kan ik ook een Italiaanse coat vragen.. dus geen probleem.

photo
33

Io sono stata aiutata anche in italiano.

photo
28

Bunq is internationaal. Ze hebben een team met skills van over de hele wereld. Ontwikkelaars, ontwerpers, support.


Als ik in mijn dagelijks leven om me heen kijk, naar familie/vrienden/werk zie ik precies hetzelfde. Allerlei nationaliteiten en talen. Ik vind het te gek :-) Dit is de toekomst. Grenzen vervagen, en dat zorgt voor vrijheid voor iedereen.


Misschien een beetje te vroeg of oncomfortabel voor sommigen om zoveel in het Engels te doen. Ik zelf vind ook Nederlands nog altijd het prettigst, als ik kan kiezen. Daarom is er de optie om support ook in het Nederlands te krijgen.


En ik heb er ook vaak genoeg profijt van gehad. 0 minuten wachttijd en geholpen worden om tien uur avonds. In het Engels. Super. Liever dan 10 minuten wachttijd of pas de volgende ochtend geholpen worden in het Nederlands.


Begrijp goed dat deze internationale aanpak er juist voor zorgt dat Bunq hard kan groeien, en het mogelijk maakt om het anders te doen.