¬†  

Hoe je kunt betalen met iDeal als bunq niet als optie staat.

Siard shared this question 11 months ago
Question

Als er geen optie is om met bunq via iDeal te betalen is, dan kan dat erg vervelend zijn. Er is hier echter een workaround.


Dit is wat je moet doen:


Rechtermuisklik op het iDeal logo of op de pop-up bar en klik op "Inspect" of op "Element Inspecteren" zoals hier:


SOpZMjQ

of

BcyTSzy


Dan krijg je iets wat er zo ongeveer uitziet:


ypwV8qn


Dan druk je CTRL en F tegelijkertijd in (zoeken) en tik dan: abna (dit is het begin van de BIC van ABN Amro) en het begin van de BIC zou gehighlight moeten worden.


kLgGj3L


Verander de hele BIC van de ABN voor de BIC van bunq: BUNQNL2A , druk op enter en sluit element inspecteren af.


vzH2ukC


Selecteer nu ABN Amro en als je alles goed hebt gedaan word je doorverwezen naar de iDeal pagina van bunq.

Edit: vergeet niet om met de website contact op te nemen ;)

Comments (18)

photo
33

Hey,


Oh wauw, wat een geweldige tip! 😄 Dank voor het delen

Als aanvulling op deze tip zou ik ook aanraden om altijd een chat met support te hebben of een topic te openen op Together met de melding dat we missen in een iDEAL lijst. bunq hoort namelijk gewoon overal toegevoegd te zijn aan de betaalopties, dat betekent dat wij er achter aan gaan wanneer blijkt dat we missen.


Zo zorgen we er samen voor dat alle bunqers overal kunnen betalen 💪

photo
24

Oh ja vergeten toe te voegen dat je als klant dus ook even contact moet opnemen met de webshop.

photo
28

cecea31cd400d5727f20b1802af8169a

photo
photo
30

De plaatjes doen het niet, niet als ik via de app dit topic bekijk althans. Wel mooi dat deze workaround werkt overigens!

photo
25

Nu wel ;)

photo
24

Nope, nog steeds niet.

photo
photo
25

Dikke kudos voor jou! :)

photo
29

Uhh.... Ik ben het hier eerlijk gezegd niet helemaal mee eens. Want deze beschreven methode werkt uitsluitend voor iDEAL-betalingen van Buckaroo.. Loopt je betaling via een Mollie of een Adyen moet je toch echt iets anders aanpassen... Je zal dus eerst moeten kijken met welke payment service provider de desbetreffende website samenwerkt en voor iedere een andere methode moeten schrijven. (Dat zijn er nogal wat. Ter illustratie; zie de lijst op deze pagina: https://www.ideal.nl/ontvangen/ideal-acquirers-en-collecterende-payment-service-providers/ )

photo
25

Bedankt voor de opmerking

photo
photo
18

Dit werkt enkel bij webshops die hun beveiliging niet goed voorelkaar hebben. Een betaal formulier dat andere waardes accepteerde dan er serverside als keuzes in gezet zijn is een slechte praktijk.

photo
17

Klopt, maar her werkt bij 90%. Zo kun je bijvoorbeeld ook bij veel bezorgrestaurants de bezorgtijd aanpassen (en dus ver naar voren zetten). De meeste websites vangen dit niet goed af

photo
17

Haha, niet helemaal mee eens. De betaalsystemen boeit het meestal niet met welke bank je betaalt. Als je het bedrag of andere ‘belangrijkere’ variabelen aanpast krijg je écht wel een foutmelding ;)

photo
photo
17

Huh hoe zou je een bezorgtijden van eten bestellen kunnen veranderen?? Eerste x dat ik dit hoor😂 werkt dit echt, dat iDeal gebeuren?

photo
15

Dat iDeal gebeuren werkt inderdaad echt. 😃

Dat van de bezorgtijden weet ik niet 🙈

photo
18

Ja, met precies hetzelfde concept als dit. Je verandert wat waarden in een formuliertje in waarden die eigenlijk niet 'mogen'. Op die manier kun je bij een bezorgrestaurant aangeven dat ze over 10 minuten moeten bezorgen (terwijl de eerste optie vaak over een halfuur is). En dat is nog vrij onschuldig in vergelijking met wat je nog meer kunt doen met dit trucje. Maar goed, je zit dan ook al snel op het randje van hacken.

photo
photo
18

Ik wil hier ook even melden dat bij 'Hipay', een Ideal platform dat vaak op belgische sites (maar voor nederlandse banken) gebruikt wordt, bunq er ook niet tussen staat

photo
16

Helaas werkt deze methode niet met Microsoft Edge.

photo
22

Je kan beter Firefox, Chrome of Opera gebruiken. Dat zijn completere browsers, daarnaast hebben ze een betere ondersteuning voor de standaarden die op het web gelden.

photo