Koppeling met Exact en betalingen

Transcirrus B.V. shared this question 1 year ago
Question

Vandaag de koppeling met Exactonline afgerond en dit werkt nu uitstekend. Echter een groot gemis voor zakelijk gebruik is dat het niet mogelijk is te betalen crediteuren/facturen te verzenden vanuit Exact zodat deze direct klaar staan voor betaling via de bunq rekening.


Betalingen moeten allemaal nog handmatig worden ingevoerd in de Bunq app.


Dat is een groot gemis voor het uitbouwen van het zakelijk gebruik van de App. Als accountant ben ik nu nog even terughoudend dit onder de aandacht van mijn cliënten te brengen.


Als het bovenstaande, net als bij andere grootbanken, wel mogelijk is dan zullen wij dit zeker promoten. Zeker in combinatie met LegalThing waardoor de blockchain echt werkelijkheid wordt.

Comments (33)

photo
34

Hey! Thanks voor de feedback en fijn om te horen dat de koppeling goed werkt. We zullen de feature die je mist meenemen in ons contact met Exact, je kunt het bij hen natuurlijk ook altijd even aangeven. Ook zullen we kijken in hoeverre wij hier een bijdrage in kunnen leveren. Als er iets verandert, updaten we dit topic meteen :) !

photo
36

Thx. Natuurlijk aangekaart bij Jeffrey Feijen van ExactOnline. Hij is betrokken bij de integratie. Suc6

photo
36

Vreemd want in november stond in Accountancy Vanmorgen: "Het systeem van mobile only bank bunq maakt het mogelijk om in Exact realtime betalingen te doen vanuit de boekhouding én inzicht te krijgen in banksaldo’s en bankafschriften." Ik had dus begrepen dat dat wel zou kunnen. Lan zijn dat het nog komt: bij Informer ging het ook in twee stapppen: eerst de "gewone"koppeling en later ook betalingen. Werkt als een speer, trouwens.

photo
photo
31

Ja. Dit zou helemaal top zijn. Twee kanten op maakt de koppeling echt af.

photo
35

En als jullie toch bezig zijn met Muis, neem dit dan meteen erin mee.

photo
34

leeg

photo
33

Is er een tijdspad beschikbaar voor het kunnen doen van betalingen via een SEPA bestand of rechtstreeks vanuit Exact?

Dan kunnen we hier op inspelen (bv zelf een tijdelijke tussenliggende app bouwen).

photo
30

Ik heb begrepen dat volgend jaar alle banken verplicht zijn om een koppeling aan te bieden. Ik weet niet of dat ook voor betalingen geldt en ik wert ook niet of er dan een standaard in het leven wordt geroepen en dat iedereen daar op wacht. Weten jullie bij bunq hier meer over?

photo
34

Dat geldt in eerste instantie voor het beschikbaar maken van informatie, dus de rekeningafschriften/transactieoverzichten. De manier waarop mag elke bank zelf bepalen, mits het ten minste lijkt op de manier waarop ze nu deze informatie beschikbaar maakt.

Heel in het kort komt het erop neer dat de API-manier van bunq transacties opvragen verplicht wordt, maar het doen van betalingen (nog?) niet. En dan hebben we het al helemaal nog niet over incasso's (die bij bunq als betaalverzoek wordt toegepast, maar wat toch wel degelijk iets anders is)

photo
32

Ik neem aan dat je refereert naar PSD2. Daarin staat inderdaad dat europeesche banken een gratis koppeling moeten aanbieden voor zowel afschriften als betalingen. Alleen worden de technische specificatie pas eind dit jaar bekend en hebben banken vanaf maart volgend jaar 18 maanden de tijd voor de implementatie. Dus voor 2019 verwacht ik geen koppeling bij alle banken.

photo
photo
35

Ik volg dit topic met interesse. werk ook met Exact online via mijn accountant. Als er een naadloze integratie tot stand komt wordt het intersant om ook naar bunq zakelijk te gaan kijken.

photo
34

Hallo Bart, ExactOnline heeft inmiddels een koppeling beschikbaar met bunq, waarmee alle transacties realtime worden uitgewisseld. Ik zou dus zeker contact opnemen met je accountant.

photo
photo
42

Is hier al een update over? Nu jullie de duurste bank van Nederland zijn liggen de verwachtingen natuurlijk wat hoger.

photo
34

Vandaag heb ik een reactie van Jeffrey van exact ontvangen over het plannen van betalingen vanuit exact. Hij geeft aan dat er bij hen nog absoluut geen duidelijkheid is of ze het überhaupt gaan implementeren! Voor mij is dit helaas echt een no go om zakelijk helemaal om te gaan naar bunq omdat ik mijn betalingen plan vanuit exact, ik ga die echt niet handmatig met mijn telefoon erin zetten. Jammer.

photo
34

Wij betalen al een hele tijd vanuit Exact Online icm Rabo. Met ING werkt dit volgens mijn info ook. Ben geen techneut maar denk dat het aan de kant van Exact gewoon ondersteund wordt. ''Tweezijdige bankkoppeling'' is m.i. wel een vereiste voor zakelijk abonnement. @BUNQ: Wat is hier nu de status van?

photo
photo
32

Dit is aan Exact aangezien bunq de API al heeft..

photo
41

Ok, wij hebben wel wat clientadministraties bij exact lopen dus zal dit eens aankaarten.

photo
36

Klopt inderdaad wat Tom zegt! Onze API is publiek wat betekent dat elke partij zelf een koppeling kan bouwen op de manier waarop zij willen 😊 Informer heeft bijvoorbeeld wel al meer mogelijkheden geïmplementeerd. We zullen kijken of ook wij hierin iets kunnen betekenen zodat betalingen met Exact en bunq ook mogelijk worden!👍

photo
photo
30

Wij bieden een aanvullende Bunq koppeling voor Exact Online, waarmee betalingen wel mogelijk zijn. Je kan betalingen in Exact Online klaarzetten en deze worden vervolgens op de achtergrond met Bunq verstuurd. Voor meer informatie stuur mij een mail: alex@databrydge.com

photo
38

Hoi Alex, als exact het niet wil doen doen jullie het. Heel goed. Wat zijn de kosten hiervoor? Op jullie site kan ik hier namelijk niets over vinden.

photo
38

Is afhankelijk van het aantal rekeningen en of je extra functionaliteiten nodig hebt. Standaard functionaliteit is dat wij klaargezette betalingen uit EOL halen en deze als betaling klaarzetten in Bunq. Daar moet je ze dan nog wel accorderen voordat ze eruit gaan.

photo
33

Laten we even van de meest standaard situatie uit gaan dan : 1 rekening. Mijn persoonlijke ervaring is namelijk dat bedrijven die geheimzinnig doen over hun tarieven vaak duur zijn.

photo
36

In het geval van de standaardkoppeling is het 10 euro per maand. In elk geval, beter duur dan niet te koop ;)

photo
40

Tja. Het is duurder dan de hele bunq rekening. Maar het klopt :beter te duur dan niet te koop

photo
photo
24

Kijk ook naar de app Bizcuit. Koppelt met boekhoudpakket Minox en zorgt dat transacties realtime in de app en in Minox komen, en biedt ook betalen via bunq (ook via Rabo, ING, Deutsche Bank en ABN trouwens).


Helemaal gaaf: Scan & Pay maakt het mogelijk om in Bizcuit app een foto te maken van een factuur - die wordt herkend en kan direct betaald worden. De factuur zit gekoppeld onder de banktransactie! En de boekhouding is automatisch up to date met de factuur en de betaling. Ook met de factuur gekoppeld.


Bizcuit gaat ook koppelen met andere boekhoudpakketten. Meer info: info@bizcuit.nl

photo
10

Ik loop ook tegen dit probleem aan. Naar het schijnt moet de ondersteuning om betalingen van Exact --> bunq te suren door Exact ontwikkeld worden. Echter, zij hebben niet het tempo van bunq... Als bunq het mogelijk zou maken op sepa.xml files te importeren, dan zou dat alweer de helft schelen. @bunq, is dit iemand waar jullie mee bezig zijn?

photo
6

Zit al jaartje te wachten op deze functie... echt haast hebben ze niet geloof ik

photo
6

*@bunq, is dit iets waar jullie mee bezig zijn?

photo
6

Hi Menno, 👋


Thank you for your feedback and information on the case.


The integration that has been built with our API is best handled in correspondence with them, as they build their own connection. It's best to mention your wish at their side so that they can build your request!

This is not currently on our roadmap, but we can pass on your proposal to them 🙂👍

photo
8

Hi Raul,

Thanks. I have reached out to Exact as well. At this point, the integration just isn't cutting it... It's like having a conversation where you can only listen and not answer... I've have used https://www.stuzza.at/en/qr-code-generator.html now, so that I can at least send my boss a QR code which he can scan, but that's no way of doing business in 2018.

Nevertheless, enjoy the weekend.

photo
1

Heel vreemd dit, naar mijn idee maakt het helemaal niets uit wie de koppeling maakt. Exactonline heeft een API beschikbaar, Bunq heeft een API beschikbaar. Het is dus zonder problemen mogelijk te koppelen.

Mijns inziens is het volgende aan de hand:

Bunq heeft geen zin om de koppeling te maken omdat ze zich richten op de particuliere markt. Want vanuit de administratie betalingen aanmaken voor 30 partijen voor een MKB bedrijf is ondoenlijk in de APP op je telefoon. En middleware aanschaffen a 2000,- installatie kosten en weetikveel hoeveel maandelijkse kosten is voor een MKBer ook niet normaal.

Exactonline heeft geen zin om de koppeling te maken omdat ze al koppelingen hebben met de "gevestigde banken" en dat is voldoende.

Op een gegeven moment moet er iemand zijn die iets doet zou ik zeggen.

Gr,

Nick

photo
3

Vanuit het oogpunt van bunq is het nutteloos om een Exact koppeling te maken. Exact weet wat voor info ze nodig hebben en in welk format. Als bunq dit zou maken zou het ten eerste alleen voor Exact werken (terwijl de API alle partijen helpt) en ten tweede zou bunq dan iets pushen naar Exact? Dat is raar. Je zou dan in de bunq een knop krijgen “stuur naar Exact”? Ofzo? Niet logisch. In Exact wil je, handmatig of automatisch, posten IMporteren.

photo
1

Lijkt mij ook logisch dat Exact deze interface met bunq maakt, niet andersom.

Exact is bekend met de wensen en weet welke data vanuit bunq op welke plek terecht moet komen in het pakket.

photo