¬†  

Minder Google Play Services meldingen?

Richard shared this question 10 months ago
Question

Ik gebruik LineageOs (voormalig Cyagenmod) in plaats van het standaard geinstalleerde Android (met alle Google software, zoals de Google Play Services). De korte uitleg hiervoor is voormalig meer privacy en betere functionaliteiten. Bunq installeer ik via een andere app store dan Google Play. Tijdens het gebruiken van Bunq, wordt er met een bepaalde interval weergegeven dat Bunq niet kan worden gebruikt zonder de Google Play Services maar ik kan er alles mee doen. De melding heeft ongetwijfeld te maken met dat de app niet automatisch kan worden geupdate, wat ik best vindt. Kan de Bunq app zodanig worden gewijzigd dat deze melding niet continue wordt weergegeven? Eenmalig controleren tijdens het opstarten van de Bunq app zou voldoende moeten zijn.

Comments (13)

photo
36

Hoi Richard!


Eerder ondersteunden we helemaal geen 'rooted' Android versies omdat deze extra veiligheidsrisco's met zich meebrachten die we niet in de app konden ondersteunen. Toch hebben we vaak feedback gekregen -van vooral tech-savvy gebruikers- dat ze bunq toch erg graag wilden gebruiken! We hebben er vervolgens voor gekozen om aangepaste OS versies toch toe te staan om bunq te downloaden en gebruiken, waarop we onze app hebben aangepast.


Hoewel de app nu veilig te installeren is, ondersteunen we aangepaste Android versies niet. Het is daarom mogelijk dat je bijvoorbeeld tegen een bugje aanloopt die een reguliere Android versie niet heeft.


De Android-versie van onze app maakt gebruik van Google's libraries, vandaar dat er calls naar naar Google Play Services worden gemaakt, die inderdaad op aangepast Android versies veelal niet mogelijk zijn.

We raden je, ook al snap ik dat je liever op een aangepaste Android versie wil blijven, aan om de officiële Android OS te gebruiken icm met bunq.

photo
5

FYI: lineageOS kan ook ongeroot gebruikt worden en lineageOS kan ook de play services draaien., daarbij kan een officieel door de fabrikant geleverde Android versie weer wel geroot zijn. Standaard is lineageOS niet geroot en staan er (door de licenties van Google) geen play services op maar die zijn er makkelijk op te zetten. Let op dus wat je "officiële Android OS" noemt. Zelf draai ik unrooted LineageOS met play services (wel een minimaal pakket) en alles werkt prima, zelfs andere, minder liberale bank apps. Ik kom door de safetynet en andere scans heen. (Alleen netflix weigert)


Opzich vind ik de afhankelijkheid van Google play services ook jammer maar ik snap het wel. Betekend niet dat de app er over moet blijven piepen als de app verder wel werkt, daar ben ik het wel mee eens.

photo
photo
29

Voor de iets minder tech-savvy mensen: je kunt prima lineageos (of iets dergelijks) draaien en de app normaal laten werken als je Google play services er bij flasht. Het is dus geen vereiste om stock oem-software te draaien. FYI.

photo
33

Klopt! Werkt hier ook. Is alleen het hele idee van Cyanogen of Lineage verloren ;)

photo
35

Dat vind ik niet. Ik heb geen custom rom om van de Google apps af te komen maar om de laatste android versie te hebben en van bloatware af te komen. Iedereen die ik ken met custom roms heeft ook gewoon gapps geflashed

photo
photo
21

ik heb fairphone's open os.

zou er op z'n minst een instelling kunnen komen om de melding(en) bewust uit te zetten? wat mij betreft met alarmerende en dergelijke.

fairphone 's open os is overigens op android gebaseerd maar heeft niet de afgeschermde google play services.

photo
19

Idem voor Jolla's SailfishOS: deze ondersteunt Android, maar geen google play. Ik gebruik juist dit OS vanwege privacyvoordelen, maar ook updaten (vooral als de huidige versie binnen 2 dagen obsolete is gemaakt) is vervelend.

Beter zou zijn de .apk aan te bieden (die ook niet moeilijk doet zonder google play services; alles werkt behalve de camera (QR codes scannen))

photo
6

Hi Martijn, ik wil Bunq op een Sailfish x gaan gebruiken. Werkt bij jou Tap & Pay?

photo
7

Voor Tap&Pay (NFC betalingen) heb je Google Play Services nodig voor zover ik weet.

photo
photo
26

Ik snap dit soort vragen niet. Bunq maakt een android-app, niet een LineageOs-app. Als je een andere rom gebruikt doe je dat zelf en weet je heel goed dat niet alles helemaal perfect gaat werken zonder GP services. Bunq heeft veder natuurlijk niet zo veel te maken met de experimenten van anderen, het is al coulant dat de app nu werkt op gerootte toestellen.

photo
20

Als mensen meer privacy willen raad ik ze aan een iPhone met iOS te nemen..

photo
25

I have LineageOs 14 installed. No issues so far. I would prefer english language