¬†  

Request via whatsapp

Chris shared this idea 1 year ago
Implemented

Had er zelf niet bij stil gestaan tot ik mijn telefoon rekening eens bekeek. Ik heb geen sms bundel maar stuurde wel sms'jes blijkbaar. Op de rekening van mijn mobiele provider zag ik dat de sms'jes kwamen door de requests die ik afgelopen tijd gestuurd had!


Nu zit de optie om te delen via whatsapp er wel in schijnbaar maar je moet eerst een request sturen naar een email adres en dan kan je de link kopiëren en plakken in een whatsapp bericht!? Dat is toch niet handig? Kan dit niet anders?


Een dezer dagen stap ik over naar een andere mobiele provider en heb ik onbeperkt sms dus om die kosten dan maakt het mij niet meer uit. Maar denk dat veel mensen dit niet in de gaten hebben!


Chris

Comments (55)

photo
37

Hey Chris! Op dit moment dien je eerst inderdaad een Request aan te maken en deze via e-mail/SMS te versturen, omdat onze backend nog niet gebouwd is om universele URL's te generen en op dit moment altijd een endpoint (een event in de app) nodig heeft. Je vindt hier: https://together.bunq.com/topic/request-extra-reminder er meer over :) Mocht dit veranderen, dan updaten we het topic meteen!

Wij sturen de SMS berichten via een automatische berichtenservice, dit zou niet van jouw telefoonabonnement moeten worden afgeschreven. Stuur je ons even een berichtje in de Support chat? Dan kijken we meteen met je mee!

photo
34

Ik zie dat die SMS berichten inderdaad direct van bunq komen en niet vanuit de mobiele telefoon van de gebruiker. Overigens zie ik wel dat jullie een vrij obscure route nemen, deze SMSjes komen via Australie binnen en dat lijkt erop te wijzen dat jullie een prijsbreker als vender gebruiken. Dit komt de betrouwbaarheid van de SMS aflevering niet ten goede, over het algemeen worden SMSjes via premium SMS diensten uitsluitend via nederlandse berichtencentrales afgeleverd.

photo
29

Ik ben hier inderdaad mis in geweest! Smsjes waren niet van bunq! Mijn excuus hiervoor.


Wel graag een betere deeloptie om de request via whatsapp of andere opties te sturen! SMS is oud! :)

photo
25

Jullie gebruiken in de app dus niet jullie eigen publieke API?


Die heeft namelijk gewoon de `request-inquiry` method waarmee je de bunq.me url kan ophalen. Lijkt me vrij simpel te doen.

photo
30

Bij een "request-inquiry" wordt de request eerst verzonden naar een e-mailadres, telefoonnummer (SMS) of IBAN. pas daarna kun je de bunq.me URL opvragen.


Mogelijk kunnen ze een extra "counterparty_alias" type toevoegen, bijvoorbeeld "DUMMY" zodat je alleen een bunq.me URL kan genereren zonder dat er daadwerkelijk een request verzonden wordt..

photo
30

Dus de url generator is samengevoegd in dezelfde method die de request verzend? Dat klinkt als ugly vrijdagavond code. No offense, maar ik hoop dat niet de hele backend zo in elkaar zit.. 😳 Dat zou wel verklaren waarom het zo'n klus schijnt te zijn om nieuwe features toe te voegen.

photo
photo
32

+1 van mij

photo
29

Hier wil ik graag wel een nadere toelichting op van Bunq.

photo
30

+1, had dit ook al aangegeven in de chat. De huidige "oplossing" is niet echt goed over nagedacht. Bunq vindt ibans niet meer van deze tijd, maar sms dus wel :P

photo
34

+1 voor delen via url :)

photo
38

+1

Dit is exactly de reden dat mijn contacten het lastig vinden om een request te betalen via bunq. Kijk even naar de concurrentie bijv ing en tikkie app. Die hebben dat gewoon beter geregeld. En hoor dus ook steeds vaker:kan het niet via tikkie?

photo
33

+1!

photo
38

+1!

photo
30

+1 dit zou ik graag willen zien

photo
30

++1

photo
39

Ik krijg ook wisselende reacties op een sms reqeust. Op de een of andere manier komt het toch minder betrouwbaar over. WhatsApp maakt het toegankelijker.


+1

photo
31

Payment requests to whatsapp would crush all other alternatives, please Bunq add this feature

photo
33

Zou zeker een goede verbetering zijn! +1

photo
30

Kwam er vandaag achter dat het nog niet kon via WhatsApp en stond toch even te denken! Ik begrijp dat het nog niet kan door de huidige structuur van de event, maar het zou wel heel fijn zijn als het uiteindelijk via WhatsApp of telegram gedeeld zou kunnen worden!

photo
28

+één

photo
photo
28

Al meerdere topics over geweest en blijf me verbazen dat de optie nog steeds niet gerealiseerd is. Als je jezelf een innovator wil noemen zou dit niet eens een punt van discussie moeten zijn...

photo
27

Eens!

photo
28

Helemaal mee eens. Een bedrijf dat Iban's achterhaald vindt, maar wel SMS voor requests gebruikt. Hopelijk zien we snel een verandering.

photo
26

Ik verstuur betaalverzoeken met de ING app en boek ze zelf terug naar bunq. Ik kan toch niet komen aanzetten met een SMS?!

photo
photo
28

Ik merk dat sms soms niet eens meer gelezen wordt...

Kom op bunq. Linkje genereren en keuze laten maken welke Messenger je wilt gebruiken

photo
30

Mijn kinderen weten niet eens wat een sms is...

photo
29

Hahah 😂

photo
photo
28

Voor Android is het belachelijk makkelijk in te bakken om met alle mogelijke apps te delen. Maar ze houden vast aan methodes die voor iPhone en Android werken(blijkt uit vorige vragen over dit onderwerp). Dat lijkt me het slechtste van twee werelden. Ik zit hier ook echt op te wachten.

photo
29

Heeft er naar mijn weten eerder mee te maken dat de URL pas wordt gegenereerd wanneer er een email of sms wordt gestuurd. Als je dat eenmaal hebt gedaan kan je de URL kopiëren namelijk.


Ze moeten de URL generatie etc. dus eigenlijk afkoppelen van de events (email/sms)

photo
26

Deze manier is ook op iPhone niet gangbaar, daar is de sharesheet van het OS voor waarmee je de link kan delen met elke app die er iets mee kan doen.

photo
photo
27

Ik gebruik nu tikkie....

photo
27

Ik wil ook heeeeel graag naar watsap kunnen sturen...

photo
26

Ik zou het ook fantastisch vinden als de request gelijk via WhatsApp gestuurd kan worden.

photo
29

Je zou ios zijn share functie kunnen implementeren in de Bunq app.

photo
28

Ja graag via whatsapp.... sms kan echt niet meer!

photo
29

+1, ik gebruik tikkie hiervoor..zou mooi zijn als het in de bunq app zou komen!

photo
28

Beetje ouderwets ja

photo
30

+1 voor requests delen

photo
31

Erg onhandig dit. Op dit moment stuur ik de request naar mezelf, om het daarna via WhatsApp op te sturen.

Een betaal link genereren Is voor zakelijke klanten heel interessant. De link kan zelfs in een knop op de factuur verwerkt worden in de browser. Zo hoef je geen ingewikkeld systeem te laten bouwen maar kan je gelijk ideal betalingen ontvangen.

photo
26

Begrijp ik goed dat Bunq de sms betaald? Dat zou al schelen. Al wil ik ook gewoon telegram, signal, slack tusky, protonmail enz gebruiken om betaalrequests te delen. Zoals vrijwel elke app op Android dat doet.

photo
30

Klopt, de SMS wordt door bunq verzonden.

photo
27

ja dat staat er precies

photo
photo
29

Inmiddels 3 maanden verder en nog geen whatsapp optie helaas.. Rabo komt deze week met een update waarbij vergelijkbare bunq opties in zitten zoals request sturen en zo maar ook dat dit kan via whatsapp of wat voor een messenger dan ook!


Ik stapte over naar bunq voor al deze, inmiddels gewone, futoristische opties maar alle andere banken hebben deze nu ook zelf of dmv extra apps waarmee deze kunnen uitgevoerd worden, zoals Tikkie.


Kom op bunq.. verras ons eens binnenkort ;)

photo
30

Chris zie de tip van CCP hieronder. Die vind ik zelf op zich te doen. Versturen naar een mailadres die je zelf hebt aangemaakt of naar een niet bestaand emailadres en dan na afronding betaalverzoek naar het overzicht, op je zojuist aangemaakte verzoek klikken waarbij je vervolgens de optie hebt om te delen via de app die op dat moment jouw voorkeur heeft.

photo
photo
24

Maak een request en gebruik een niet routeerbaar e-mail adres zoals a@example.com

(example.com heeft geen mailservers en ontvangt dus jouw request nooit).

Kies uit de lijst onder jouw account de request en kies SHARE LINK waarna je kan kiezen

uit de messaging aps, zoals whatsapp, op jouw telefoon.

De ontvanger ziet het niet bestaande e-mail adres niet, alleen jouw accountnaam.

photo
27

p.s. Doe je het zakelijk dan maak je een e-mail adres aan onder jouw bedrijfs website

en stuurt daar de verzoeken naartoe voor je de link via whatsapp stuurt dan heb je ook

nog eens een mooi archief in e-mail van de betaalverzoeken zodra bunq besluit om de

omschrijving en het bedrag ook in de e-mail te stoppen :-)

photo
21

Misschien een keer naar tikkie kijken ;)

photo
24

Is inmiddels al gerealiseerd hoor 😉👍

photo
22

Ah zie het, email kan je leeg laten. Zou misschien handiger zijn om in het volgende scherm te vragen. Zelf ros ik meestal een verzoek in een app groep zodat iedereen die mee gaat kan betalen.

photo
photo
25

Dit is nu opgelost toch? Volgens mij kan je gewoon kopiëren en plakken tegenwoordig.

photo
23

I can make a request and share it directly with Whatsapp, so I think we delete this topic?

photo
13

Je kunt een Request well sharen via WhatsApp, maar een persoonlijk request op basis van mobiel telefoonnummer kan alleen verzonden worden via SMS, Whatsapp hier als optie geven zou een goede aanvulling zijn

photo
13

Hi Frans,

I hope that it's okay that I write in English.

Our 'Shared Request' feature solves this, as you can send a payment link to WhatsApp no problem 👍

This link explains how to do this: https://together.bunq.com/topic/shared-requests. Luckily, it's just as simple to create as a normal request 🙂

Cheers!

photo
14

The downside with this request is that it has no name or any description that we could see to track different payment requests. In other words it's almost unusable.

photo
18

So you would like to se the description you enter when sending the shared request back in the events overview as well🤓

Thanks for the feedback!

photo