¬†  

Teleurgesteld

Youp Troost shared this question 1 year ago
Question

Beste Bunq,


Het is al de zoveelste keer dat er weinig tot niets is veranderd.

Bank of the free, the future of banking enzovoort, enzovoort.

Ik als Bunqer mis de contactloos betalen functie, de Whatsapp request en al die andere dingen die de "basic" banken hebben.


Ben blij met Bunq maar dit schiet niet op.

Er word zo veel om gevraagd maar tot zo ver geen verandering.... (Behalve dat de we ergens anders staat... Hoewel dat ook niet een grote verandering is)


Groet de iets mindere blije Bunqer

Comments (62)

photo
37

Geheel mee eens. Het is perfect om bunq te kunnen gebruiken voor de lokale vrijwilligersorganisatie, maar vervanger voor enig gerenommerde bank is het zeker niet, ook wat betreft kosten niet. Als je het uitrekent is bunq ongeveer net zo duur (misschien iets goedkoper) als ING maar dan met minder functionaliteit. Jammer.


Wat gaat bunq bijvoorbeeld doen tegen of met het aankomende payconiq?

photo
33

Hoi!

Bedankt voor je berichtje.

De bovenstaande features staan op onze wishlist. Hoewel we er hier niet wekelijks een of meerdere van lanceren plaatsen we enkel dingen op de wishlist waar we naar kijken of mee bezig zijn.

Wij als bunq blijven de grootste innovators in de sector, andere banken nemen hier in een afwachtende rol aan. Wachten tot wij iets bedenken om het vervolgens na te maken. Je kunt er dus ook zeker van zijn dat wij bezig blijven om weer unieke features te leveren! 👍

photo
30

Ik ben benieuwd!


Thanx.

photo
35

Misschien komt een doneer knop dan van pas... Zolang je maar laat zien dat het geld echt werkelijk goed word besteed MET RESULTAAT

photo
40

Dit een slappe comment! Dat banken Bunq nadoen is van de zotte, het zijn innovaties het is niet dat als jij er mee begint dat de andere je nadoet.

Het eerste bericht die je geplaats had ging over dat Bunq te weinig geld had. Omdat Bunq niet geld aftroggelen en 'slapend rijk worden'.

Kijk al naar deze dingen die op de zogeheten wishlist staan....

Op de screenshots staan voorbeelden van dingen die op de wishlist staan. Het is nog niet eens alles!!

Je mag blij zijn dat Bunq een public API heeft maar dat maakt geen goedwerkende bank die eigenlijk een broodje aap verhaal verkoopt.

photo
photo
38

Ben ook benieuwd jullie worden erg snel ingehaald door de grote banken momenteel.

photo
32

Dit is al de zoveelste keer dat er niets is veranderd? De grote banken hebben decennia stilgelegen, en zijn zo slapend rijk(er) geworden. Maar dankzij fintech zoals bunq is het de laatste jaren ineens heel hard gegaan, en daar heeft de consument profijt van!

Ik begrijp je frustratie best, maar probeer niet alleen naar de afgelopen paar maanden te kijken. Zie het grote plaatje: bunq pusht innovatie.

En aangezien grote banken niet innovatief zijn, maar slechts innovaties proberen te kopiëren, gaat bunq ze binnenkort vast weer voorbij met hun zoveelste snufje dat ze als eerste ter wereld uitbrengen.

photo
34

Ik snap je volkomen.

Ik heb volste vertrouwen in Bunq echt waar. Vind het een fijne bank... Maar er de verandering zie ik voorlopig nog niet gebeuren dat is zonde. Misschien dat het uit het niets een feature word en dat het als een surprise erin gaat maar als je een bank opricht waarmee je anders wilt zijn als de rest moet je niet achter lopen. Het enige dat ik graag wil weten is wanneer of wat is het probleem.


Gek genoeg komen er nu apps en komen er steeds meer banken met mobiel betalen.


Misschien is het dan handig om Bunq te laten samenwerken met Samsung pay.

Dan zal Bunq de eerste zijn die Samsung pay ondersteund.

photo
32

Ik zie niet hoe bunq innovatie pusht...


Acceptgiro scannen en betalen via de app: wel bij andere banken, niet bij bunq


Betaalverzoeken versturen via whatsapp, messenger, e-mail, etc: wel bij andere banken, niet bij bunq


B2B incasso mogelijk van bunq rekening? Nee, dat is niet mogelijk.


En zo zijn er vast meer zaken die bij andere banken kunnen en bij bunq niet.


"Bankje spelen" is niet zo moeilijk, maar als je jezelf laat voorstaan op innovatie, moet je die innovatie ook hebben.


Het enige positieve aan bunq is dat ze geen risico willen lopen met andermans geld.

photo
31

👏👏👏

photo
photo
35

ja je zie alleen maar wishlist maar er komen weing tot geen veel gevraagde features.

mobiel pinnen met je mobiel hebben andere banken al een hele tijd.

gelukkig heb ik nog ing aangehouden als bank.

ik zie nog niet iets bij bunq dat ik denk van wowwwww wat vernieuwend.

photo
33

Helemaal mee eens👏👏

photo
photo
31

Ik ben het met je eens! We moeten onderscheid maken en meer informatie over wat er gedaan word! Zie mijn topic voor verdere informatie.

photo
32

Goedzo

photo
39

Goed zaken met u te doen

photo
photo
40

Het zou mij niet verbazen als grootbanken dit soort negatieve berichten plaatsen, bang voor concurrentie.

photo
33

Klopt zeker er zijn genoeg banken bang voor concurrentie!

photo
29

Nee dat is niet zo; maar juist klanten die naar bunq overstappen vanwege de filosofie van bunq over bankieren overstappen en dan aantal functies missen....

photo
photo
32

Ik zou zeggen: programmeer mee!

photo
30

Voor 80 euro per uur doe ik het.

photo
33

Sign me up

photo
29

Graag. Waar kan ik solliciteren?

photo
photo
32

Kneenie, maar contactloos betalen kan toch al ern heel tijdje net Bunq? Ik gebruik het heel regelmatig.

photo
32

Ik gebruik ookregelmatig contactloos betalen, geen problemen mee

photo
38

Het was verkeerde woordkeuze. Bedoelde contactloos betalen met telefoon

photo
32

Ah ok!

photo
45

Ja maar Apple Pay zou er dus wel aankomen volgens bronnen bij onemorething.nl die uit monde van ing en bunq spraken en die hebben echt wel goede bronnen weet ik uit ervaring, het zou juist bunq zijn die niet alles rond kreeg voor een launch op 2 november met ING (volgens de geruchten/bronnen). Tevens, volgens mijn eigen kringen en contacten zou Apple nu van plan zijn om Apple Pay met bunq en ING alsnog medio januari/fabruari te lanceren in Nederland, maar pin me er niet op vast. En wat betreft innovatie ben ik het met je eens, bunq prijst zich momenteel met premium eigenlijk uit de markt zeker als je kijkt naar wat gevestigde banken wel bieden bij hun basis betaalpakket, zoals hier eerder genoemd scannen van AC's, B2B incasso, en betaalverzoeken via alle populaire socials.

Het zou juist bunq sieren als zij zonder extra kosten voor de gebruiker straks diensten als Apple Pay, Samsung Pay, android Pay en Android NFC*, aanbieden, bijvoorbeeld in plaats van een fysieke pas, ik als bunq more gebruiker, lever met alle liefde mijn fysieke bunq pas in als dat betekend dat ik uitsluitend van Apple Pay gebruik kan maken met mijn iphone. Dan zijn ook de kosten voor het maken van de fysieke pas die bunq nu elke 4 jaar moet vervangen weg, en die liggen hoger dan die voor een virtuele Apple Pay kaart die zij net als boon. digitaal kunnen aanmaken zonder tussenkomst van enige fysieke pinpas danook.

(*wat ze al op een aantal android telefoons aanbieden, tegen meerprijs)

photo
photo
36

For me the same. Best tevreden maar ik kan met mijn zakelijke rekening veel dingen niet omdat B2B incasso niet wordt ondersteund en ik daarmee met sommige zaken echt vastloopt..... Graag nieuwe functionaliteit ipv "Bugs pletten"

photo
32

Volledig met je eens. Tankpas aanvragen is ook niet mogelijk.

photo
37

Een tankpas?

photo
37

Yup.... Als ondernemer heb ik een auto. En het zou heel erg fijn zijn om een tankpas te hebben om zo niet alle bonnetjes separaat te hoeven boeken (ad. € 0,10 per transactie) en de bonnetjes gewoon op 1 verzamelfactuur staat.... Bunq ondersteund blijkbaar geen B2B incasso, terwijl je wel een zakelijke rekening kan openen. Helaas kan bijvoorbeeld de verzekeringspremie ook niet van de zakelijke rekening en zo nog veel meer, waarbij bedrijven er vanuit gaan dat je zakelijk bankiert, maar Bunq dat helaas niet kan.

photo
35

Snap ik, waarom niet een tweede pas dan als tankpas? Voor het overige, dat komt vermoedelijk nog aan.

photo
37

Dan blijf ik met de verwerking van alle losse bonnetjes...

photo
30

Een aparte tank rekening aanmaken dan? Als je dat overzicht download heb je een goed overzicht toch? Km stand invoeren tijdens het pinnen en die komt mee in dat overzicht!

photo
32

Nieuwe rekening aanvragen, nieuwe pas aan deze rekening koppelen en enkele gebruiken voor tanken. Op het account klikken en een export maken, Viola?

photo
photo
32

Betaalverzoeken met whatsapp kan ook stuur maar een verzoek (per sms) en kijk daarna bij verzoeken dan kun je de link via verschillende media versturen

photo
35

Ja maar dan krijgt die persoon het 2x. Via sms én whatsapp. Ook een doelloze functie dus.

photo
32

Het is wel handig om als herinnering te gebruiken, als iemand niet snel genoeg betaald 🙂

photo
photo
38

Mensen geen paniek, het staat op "de wishlist" 😂😂😂😂


Denk dat die wishlist inmiddels de Dikke VanDale heeft ingehaald.

photo
32

Geduld is een schone zaak.

photo
photo
35

Ik ben heel erg blij met Bunq o a omdat ik gratis verschillende rekeningen aan kan maken, alles prima werkt. Lage of geen kosten en zeker ook omdat het een bank van mensen voor mensen is. Chapeau! <3

photo
36

Ik ben er ook blij mee. Bij sommige mensen kun je het toch nooit goed doen. Denk maar niet dat er een bank is die alles mee heeft hetzij het gebruik en mogelijkheden, hetzij de kosten. Of je moet zoveel geld hebben wanneer er wel meer mogelijk is. Sommige mensen hebben altijd kritiek en dat zijn dan ook de slimste gevallen. Deze kun je beter kwijt zijn als in je portfolio te hebben en te houden.

photo
29

Juist. Daarbij werkt al het basale prima. De rest is leuk en handig.

photo
photo
30

De reden waarom ik overstapte is omdat bunq eerst voorop liep met bepaalde leuke en handige functies en nu lopen ze achter! En dat is jammer..


Om weer maar even dat betaalverzoek via whatsapp op te noemen, dat is toch appeltje eitje? Zoveel mensen die hierom vragen.. dan stop je dat toch gewoon in de eerstvolgende update!? Of denk ik te makkelijk? Dan lopen ze alsnog achter maar met een groot deel van de klanten die tevreden zijn denk ik!

photo
35

Gaat allemaa niet zo makkelijk het moet getest worden veilig zijn werken op alle apparaten ik vind de houding van de meeste bunqers zeer negatief

Begrijp ook dat bijvoorbeeld de ING bank veel meer geld en medewerkers heeft om hier aan te werken

photo
photo
31

Ik ben ook teleurgesteld. Het gebruiksgemak van oa de app laat te wensen over. Zo mis ik naast de koppeling met Whatsapp een simpele betaalknop bij je rekening om ff snel geld over te maken ipv doe een storting

photo
28

Goedemorgen Edgar! Allereerst, bedankt voor je feedback 😃

De koppeling met whatsapp is zeker mogelijk bij bunq via onze 'shared requests'! Via deze link is precies uitgelegd hoe dat werkt en ik heb ook even een screenshot hieronder geplaatst om te laten zien hoe het delen via whatsapp eruit ziet op de app!

5342e87a119da3f55ea5cc82096eb6c5

Daarnaast is het ook mogelijk om in het hoofdmenu heel gemakkelijk een transactie te maken! Binnen bunq zijn alle betaling ook instant waardoor het geld direct op de bankrekening staat van de andere bunqer 😃 Hiervoor kan je iemand zijn telefoon nummer, email of IBAN gebruiken. De foto hieronder laat zien welke knop daarvoor bedoeld is.

d8635ae2e7c28b104a829dea4b097556

Ik hoop dat het zo wat meer duidelijk is, mocht je nog andere vragen stellen dan helpen we je graag verder 👌 😃

photo
44

Hmm, het gebruikersgemak van de App vind ik nou net een sterk punt bij bunq. Maar als ik dan toch een puntje zou moeten noemen, dan mag het overboeken tussen bunq potjes nog net iets eenvoudiger.

photo
36

Mee eens! Ik ben bunq only en heb dus niks aan de storting knop in een rekening. Laat die knop ook gewoon werken tussen bunq rekeningen.

photo
32

John Do & Michael helemaal mee eens, nu moet je voor een overboeken tussen bunq rekeningen of het iban in vullen bij de oranje betaalknop boven in, of je bunq rekening uit je favorieten halen, zou inderdaad met een simpel drop down te fiksen zijn met optie om rechtstreeks een bedrag in te vullen van de ene naar de andere bunq rekening.

photo
photo
40

Rare negatieve reacties mensen..

Wat hadden jullie verwacht?! Dat Bunq ff het verschil gaat maken?? Als een ‘eerlijke’ schaap tussen de wolven?! En dat de wolven tijdens dit alles in winterslaap blijven?!

photo
33

Wat bedoel je? bunq maakt wat mij betreft toch echt het verschil. bunq heeft functies die je nergens anders vind, dus wat mij betreft zijn de grootbanken nog steeds bezig met hun winterslaapje! Ik vind zelfs het tempo bij bunq qua ontwikkelingen vrij hoog. Maar blijkbaar vinden sommige dat niet hoog genoeg.

photo
photo
42

Net lid geworden en ik waardeer. De diensten van bunk enorm geef bunq gewoon de tijd om verder te ontwikkelen ik merkte meteen al het verschill in comunicatie met de klant zo veel beter als met andere banken dat is voor mij al goud waard en dat beetje meer betalen vindt ik niet erg. Bunq tot nu toe alleen maar lof

photo
30

Welcome to the bunq family 👪

photo
photo
43

Deze teleurstelling is vooral het gevolg van onrealistische verwachtingen. “Ik verwachte dat bunq alle nieuwe feautures van alle banken zou bijhouden en eigenlijk zou overtreffen”. Dat ze met een kleiner team zijn laten we maar even buiten beschouwing.


bunq komt iedere paar maanden met nieuwe features, terwijl de basis al zoveel beter is dan vele andere banken. Dat verdiend een applaus en veel respect, want software ontwikkeling (en al helemaal een bank app) omvat ontzettend veel aspecten. Niet alleen maar een whatsapp linkje bouwen. Denk aan alle tijd die gaat zitten in de boel in de lucht houden (met en zonder ddos aanvallen), alle features 100% veilig houden (het is wel je geld), bedenken welke kant het bedrijf op gaat, features uitwerken, plannen en bouwen. En vaak beter implementeren dan de concurrent (zoals de en/of rekening voor oneindig veel personen).


In de echte wereld kost alles tijd. En nog krijgen ze het voor elkaar om telkens met innovaties te komen. Denk ook aan dual pin.


Ik heb het nog niet eens gehad over de filosofie. Zwaar relaxt dat mijn geld niet in dingen wordt gestoken waar ik t niet mee eens ben.


Als je iedere feature die je vraagt in de app zou terug zien, zou t snel een monster worden. Fijn dat ze de tijd nemen om na te denken over wat wel en wat niet en hoe dan precies. Zo doen grote mensen dat.


Ik ben trots een bunqer te zijn en met of zonder nieuwe features ervaar ik weinig teleurstelling tot nu toe. Super bezig bunq!


En anders houd niemand je tegen om naar een andere bank te gaan die wel aan al je wensen gaat voldoen. De laatste keer dat ik van mijn vorige bank uberhaupt gehoord heb dat ze een feature interessant vonden en op de wishlist hebben gezet kan ik me ook niet herinneren...


Feedback en verbetering is altijd welkom. Onrealistische verwachtingen heb je alleen jezelf mee. Geldt trouwens voor alle aspecten in het leven 😉

photo
35

Hear hear!

photo
35

Michiel Ben ik ook helemaal met je eens, maar de punten die ik in dit topic maak en terug zie van anderen, zoals het ondersteunen van meer traditionele bankdingen, b2b incasso, scannen acceptgiro hadden ze eigenlijk allang moeten hebben, maar ik weet wel zeker dat bunq en goede rede heeft om dit niet te ondersteunen, want op dit vlak is bunq dan wel moderner, door hun betaalverzoek zo makkelijk en universeel te maken, je kan iedereen een ideal link sturen en je hebt het geld direct, en dit is voor bedrijven ook interssant als ze het eens goed bekijken en eigenlijk veel effectiever en efficienter dan het ouderwetse b2b incasso.

Ik vergelijk dit altijd met Apple, die waren de eerste om de floppydrive achterwege te laten en vol voor de DVD-rom drive te gaan in 1998 om vervolgens ook die in 2012 vaarwel te zeggen en zich te focussen op de SD-kaartslot, die inmiddels bij een aantal van hun computers ook al is verdwenen omdat ze bij Apple nu de focus op wifi & blutooth delen te leggen (AirDrop) en cloud-opslag. Zo zie ik bunq ook, want de acceptgiro verdwijnt ook op termijn, en misschien is het juist daarom dat bunq het scannen ervan niet inbouwt,

photo
33

Ik moest even Googlen want kon mij niet herinneren hoe een acceptgiro er ook alweer uitzag :)...

photo
photo
41

Voor de enkele acceptgiro die ik op jaarbasis krijg (gemeentelijke belastingen) tik in wel een paar getallen over, hoewel ik ook een incasso machtiging zou kunnen afgeven. De andere acceptgiro die ik krijg is van de tandarts factoring. En die ondersteunen online iDeal betalingen.


Echt die functie mis ik niet, geen tijd aan besteden. Een uitstervend product.


Enne: van bunq kan je geen lid worden, het is geen vereniging. Je kan wel klant worden 😏

photo
31

Enne: nog mooier als je fan wordt, want dat kan dan weer wel 😉

photo
32

One big happy bunq family :) #spreadsomebunqlove 😁

photo
photo
26

Ik kan gewoon contactloos betalen met mijn pas hoor?