¬†  

Vragen bij (helemaal) overstappen op Bunq

Silvia shared this question 11 months ago
Question

Beste Bunqers,


ik overweeg al een tijdje om helemaal over te stappen op Bunq - momenteel heb ik nog niet eens een pasje - maar kan het voor mezelf niet zo helder krijgen welke mogelijkheden én beperkingen dit oplevert en hoe ik dat het beste aan kan pakken. Omdat ik niet zo tech savvy ben of veel weet van bankzaken... (ik zal dus ook wel niet tot de primaire doelgroep behoren :-p maar ben om ethische redenen in Bunq geïnteresseerd.) Het gaat mij om persoonlijk gebruik, niet zakelijk. Misschien dat anderen die overgestapt zijn iets kunnen delen van hun ervaringen?


Ik heb nu een betaalrekening & spaarrekening bij de ABN, daarnaast ook verzekeringen, en een creditcard van ICS, allemaal als deel van een pakket geloof ik, met kortingen etc.


Dat Bunq na de update prijziger is geworden vond ik wel even schrikken, en ik hoop nog wel op een "medium" tussen basic en premium, maar uiteindelijk zijn de kosten niet het belangrijkste voor me. Ik wil heel graag ervan af dat mijn geld door andere banken gebruikt wordt voor onethische investeringen, dit is waarom ik op Bunq wilde overgaan en daar wil ik best iets meer voor betalen. Daarnaast denk ik, dat als ik zo eenvoudig meerdere rekeningen kan hebben dit mij ook wel weer kan helpen om bewuster om te gaan met verschillende soorten uitgaven en zo makkelijk weer wat van die bankkosten te besparen.


Als ik nu overga naar Bunq, dan moet ik eerst/meteen ook mijn abn verzekeringen opzeggen denk ik (of anders misschien meer gaan betalen want geen "korting"). Verder weet ik niet of ik mijn ICS creditcard dan kan houden. Bij Bunq premium krijg ik dan debitcards (waarom 2?), maar waar zijn die precies wel en niet bruikbaar voor? Omdat het geen "echte" creditcards zijn? Kom je dan op vakantie bijvoorbeeld voor nare verrassingen te staan als je een auto wilt huren of een hotelovernachting wilt betalen? Want daar was die ICS creditcard juist zo handig voor en in de VS hadden wij die ook echt nodig.


En kun je nog wel bij ICS of andere instanties een "echte" creditcard (geen debitcard) aanvragen als je alleen Bunq rekeningen hebt, waarop je immers niet rood mag staan, of gaan die instanties dan moeilijk doen? Of kan het wel maar is dat dan ook ineens een stuk prijziger omdat je geen klant bent bij ABN of zo'n andere bank?


vriendelijke groet,

Silvia

Comments (52)

photo
53

Met de debit mastercard van bunq heb ik nog geen ervaring, maar ik kan je vertellen dat andere debit mastercards die ik heb geprobeerd gewoon overal werden geaccepteerd (online dan in ieder geval, ben zelf nooit in de vs geweest). Ik zou je wel aanraden je ABN rekening nog even te houden naast je bunq rekening, voor het geval dat je ergens je reknr nog niet hebt gewijzigd. Misschien een idee om te kijken naar de switch service?

photo
66

Hi Silvia,


Het hangt een beetje van jouw specifieke geval af, maar in het algemeen worden MasterCards met name internationaal en online gebruikt. Vrijwel niemand in nederland zit te wachten op de krediet functinaliteit. Sterker nog: de vrienden/mensen die ik om me heen heb vinden krediet alleen maar vervelend omdat het soms aan het einde van de maand tot onverwachte situaties leidt als het bedrag wordt afgeschreven. Lukt dat een keertje niet dan ben je meteen de klos met allerlei kosten en boeterentes. Dat dit overigens het verdienmodel is van ICS en alle andere credit card leveranciers is bij de insiders algemeen bekend.


Daarnaast moet je voor een credit card doorgelicht worden. BKR, etc. Standaard is het limiet wat je krijgt vrij laag (500 eur als student en ik meen 1000 eur als werkende). Wil je een keer meer uitgeven dan moet je langs, allerlei zaken overleggen, en gaat er tijd overheen.


Bij een bunq WorldWide MasterCard heb je deze problemen allemaal niet: je bestelt een pas en hij komt binnen een paar dagen aan. Je kunt online (webshop) en offline (in de winkel) producten aanschaffen. Staat het geld op je rekening dan lukt 't. Zo niet, dan niet. Heel rechttoe rechtaan. Bovendien krijg je direct een push bij gebruik zodat je altijd op de hoogte bent van wat er gebeurt. En geen verborgen kosten/boete-rentes of bedragen.


Voor wat betreft verzekeringen: bij mijn weten hoef je die niet op te zeggen. Maar, en dit is een inschatting omdat ik de specifieke details niet ken, ik gok dat je waarschijnlijk pakketten kunt vinden die beter bij je aansluiten dan wat ABN je nu aanbiedt. Check een website als http://www.independer.nl


Ik verheug me je te mogen verwelkomen als bunq Premium lid!


Cheers,


Ali

photo
49

@Ali, dat vrijwel niemand in Nederland zit te wachten op de krediet functionaliteit... is volgens mij eerder een persoonlijke mening dan een feit. Anders zouden 💳 maatschappijen allang uitgeroeid zijn in NL :)

photo
67

Onzin, voor een chargecard als amex of visa/mastercard met 100% aflossing per maand is er geen BKR toetsing/registratie nodig. Standaard krediet limiet van een Mastercard en Visa is 2500 euro. En er zijn hele volksstammen die leven op het creditcard krediet. Of dat goed is is een heel ander verhaal.

photo
40

@Ali Ik waardeer enorm dat een CEO van een bedrijf actief is op een forum, graag wil ik je wel even laten weten dat jouw mening niet altijd correct is, en soms beter is om je mening voor je te houden. Ik merk dat je vaak reageert met een persoonlijke kleur / met emotie, maar dat is niet altijd nodig. Dit is positieve feedback!

"Daarnaast moet je voor een credit card doorgelicht worden. BKR, etc. Standaard is het limiet wat je krijgt vrij laag (500 eur als student en ik meen 1000 eur als werkende). Wil je een keer meer uitgeven dan moet je langs, allerlei zaken overleggen, en gaat er tijd overheen."

Waar Silvia op doelt is het feit dat de CC van bunq niet te vergelijken is met een echte CC. Je kunt weliswaar online bijna overal ermee betalen, maar bij bepaalde fysieke situaties kan het problemen opleveren. Silvia (en ik) staat niet te wachten op verrassingen op vakantie bijvoorbeeld.

photo
36

Ik zou in het geval van Silvia gewoon een ICS (of elders natuurlijk) creditcard erbij houden.

photo
32

En toen drukte ik op stuur te vroeg.

Waarom nog een ICS kaart er naast?

Stel je wilt een auto huren dan reserveren ze €1000,- voor het geval je hem in de puin rijd. Dit zal met bunq misschien ook wel werken, geen idee ik gebruik geen premium. Maar dan ben je wel even €1000 “kwijt” (dat komt natuurlijk wel weer terug).

En als je de gespreid betalen faciliteit opzegt bij ICS heb je ook geen BKR registratie voor deze card. (Leuke product naam van ICS, daar verdienen ze lekker aan die “faciliteit” ;-))

photo
32

Ow ik gebruik bunq ook op mijn iPad dan moet je wel een wachtwoordzin ingesteld hebben want handherkenning werkt niet op de iPad omdat die geen flitser heeft . De iPad air 3 in ieder geval niet.

photo
photo
44

Hoi Silvia,

Ik zal ook proberen een antwoord te geven, al is er denk ik geen pasklaar antwoord te geven. Het is dus meer een persoonlijk advies. Maar dat kun je misschien ook wel gebruiken. :)

Allereerst geef je in feite aan dat je een overstap overweegt om ethische redenen. Wat dat betreft zit je dan wellicht bij ABN Amro niet helemaal op je plek. Je neemt nu een totaalpakket af bij die bank, wat je m.i. ook nog eens heel afhankelijk maakt van de bank. De vraag is of je je daar ook wel prettig bij voelt.

Misschien dus een goed moment om eens alles onder de loep te nemen. Je geeft zelf al aan dat het totale pakket je waarschijnlijk ook een financieel voordeel oplevert in korting. Maar ik denk dat als je eens goed kijkt naar andere mogelijkheden dat financiële voordeel nog best eens tegen kan vallen.

Om te beginnen je verzekeringen. Het is denk ik goed om eens op een rij te zetten welke verzekeringen je af hebt gesloten, wat de voorwaarden zijn en wat je betaalt. Dan kun je op Internet op een vergelijkingssite voor verzekeringen een goed kijken wat de concurrentie hierin doet. Dat gaat dan vooral om de prijs (daar is een vergelijkingssite meestal op gebouwd), maar dan kun je natuurlijk ook verder kijken, naar o.a. de voorwaarden. Als laatste kun je dan ook eens googelen op de maatschappij zelf en bekijken of de ethiek ook bij je past.

Als je een creditcard wilt houden (op krediet kunnen kopen) dan kun je dit meestal ook bij de maatschappij zelf aanvragen. Visa en MasterCard kun je ook zelf rechtstreeks aanvragen. Ik heb op dit forum ook al eens de tip langs zien kopen van de ANWB creditcard, ik dacht van Visa. ANWB had hiervoor altijd een scherpe prijs, maar (ook) ik weet niet zeker of ze deze nog leveren. Je vraagt ook of het voor die maatschappijen uitmaakt dat je geen rekening bij een bank hebt waar een creditcard aangeboden wordt. Zolang je de afbetaling gewoon netjes doet, zal dat geen verschil mogen maken. De maatschappij moet natuurlijk dit bedrag wel kunnen afschrijven van je rekening bij bunq. Maar een automatisch incasso is ook bij bunq gewoon mogelijk.

Bij bunq krijg je inderdaad debitcards. Waarom 2 stuks, dat weet ik ook niet. Dit is al vaker gevraagd en er komt niet een heel duidelijk antwoord op, behalve dat het handig zou zijn voor als je er één kwijt bent. Persoonlijk denk ik dat dit te maken heeft met de 'deal' die bunq heeft gesloten met MasterCard. Er zal ongetwijfeld zijn onderhandeld waar dit o.a. uiteindelijk onderdeel van is. Het maakt verder voor de prijs van het pakket vermoedelijk niet veel uit. Ik geloof niet dat de extra debitcard heel veel de prijs van het totale pakket hoger gemaakt heeft.

Heb ik je zo een beetje op weg geholpen?

Gr, Hans

photo
36

Ik heb een creditkaart via ANWB voor 15 euro per jaar. Elke uitgave dien ik binnen 20 dagen te betalen. Je dus een krediet voor beperkte tijd. Verder zeer tevreden over.

photo
photo
38

Ik ben een jaar geleden al volledig overgestapt. En eerlijk gezegd, het stelt weinig voor. Ik moest toen wel al mijn incasso's omzetten, maar dat is zo geregeld en nu met overstapservice nog veel makkelijker.


Verzekeringen en creditcard kun je op genoeg plekken onafhankelijk afnemen. Ook verzekeraars beheren ontzettend veel geld (jóúw geld), dus misschien een goed idee om eens op http://eerlijkegeldwijzer.nl te kijken welke verzekeraars een beetje te vertrouwen zijn met je geld.


Daarnaast - wat echt ontzettend makkelijk is - zou ik een spaarrekening openen bij een verantwoorde bank. Zie weer eerlijkegeldwijzer.nl. Dat kan vrijwel altijd gratis, en je kunt een spaarrekening gewoon koppelen aan een betaalrekening van een andere bank, zoals bunq. Uiteindelijk is je stilstaande spaargeld het belangrijkste inversteringsmiddel, dus zet vooral dat bij een bank die er goed mee omgaat!

photo
42

Ik gebruik alleen maar Bunq. Rabobank heb ik opgezegd. Enige probleem dat ik heb mogen ervaren is dat belsimpel.nl mijn Bunq Iban weigerde.

Terwijl Iban discriminatie niet is toegestaan.

Belsimpel.nl accepteert Bunq nu wel volgens eigen zeggen.

photo
39

Ik wil even opmerken dat bunq geen duurzame bank is. Ik geloof dat bunq zelf een rekening bij Deutsche Bank heeft, waardoor je indirect niet minder aan onethische investeringen bijdraagt.

Voor kleine bedragen maakt dit allemaal niet veel uit, maar als je het belangrijk vindt raad ik aan om (naast een bunq rekeningetje) je geld te sparen bij ASN of Triodos. :)

photo
49

Beste Fons,


Dat is incorrect. Deutsche Bank is onze iDEAL acquirer. Wij zijn zelf een volledige bank met een volledige vergunning en bepalen ons eigen investeringsbeleid.


Cheers,


Ali

photo
33

Ali, waarom hebben jullie DB nodig voor ideal? Het komt gek over, waarom gebruiken jullie niet een eigen rekening hiervoor?

photo
44

Hi Arjan, was het maar zo simpel. Binnen het complexe proces van een Ideal betalingen spelen verschillende rollen: https://www.ideal.nl/cms/files/iDLrollenmodel_NL.gif

http://www.banken.nl/bibliotheek/acquiring-bank


Er zijn maar beperkt aantal Nederlandse banken die een licentie hebben om te mogen optreden als Acquirer binnen dit proces: https://www.ideal.nl/ontvangen/ideal-acquirers-en-collecterende-payment-service-providers/


Het is dus niet heel vreemd dat bunq deze rol heeft uitbesteed.

photo
38

Hey Arjan!

We zijn inderdaad zoals John Do aangeeft zelf op dit moment nog geen acquirer 👍.

photo
37

Oei, dit had ik dan verkeerd begrepen. Klopt het dan dat jullie investeringsbeleid is om gewoon überhaupt niet te investeren?

photo
41

Klopt Fons. bunq belegd jouw geld niet in bedrijven. Voor de volledigheid, bunq belegd wel in staatsobligaties. Simpelweg omdat de DNB dit eist.

photo
photo
43

Hoi Silvia,


Ik ben ook volledig overgestapt op bunq.

Ik ben het eens met de adviezen die andere al gegeven hebben.

Nu we het daar toch over hebben: is het bekend hoeveel mensen er volledig en enkel gebruik maken van bunq?

photo
46

Ik kan je zeggen dat ik geen moment spijt heb van mijn overstap van rabo naar bunq. Ook ik gebruik bunq nu volledig sinds 3 maanden. Had ik dit maar eerder gedaan. Thumbs up bunq.

photo
4

Hoeveel actieve klanten Bunq heeft, of dat nu primair of secundair is, is nog steeds een groot geheim. Laatst bij een interview werd hen verboden een bord te filmen met het aantal klanten. Tot zover transparantie...

photo
photo
39

Verzekeringen kun je gewoon aanhouden bij ABN-AMRO als je wilt. Ik zelf heb ze ook (nog) bij ABN-AMRO, terwijl ik er geen rekening meer heb. Wordt netjes iedere maand bij bunq afgeschreven.


Met betrekking tot de Maestrokaart: in Nederland zul je deze bijna overal kunnen gebruiken, mits genoeg saldo.


Met betrekking tot Mastercard; het is een debitcard en geen creditcard.


Enige catch is dat je zowel de Maestro als Mastercard alleen bij terminals kunt gebruiken die online verbonden zijn met een banknetwerk. Zeker in het buitenland kan het dus gebeuren dag je de kaart niet kunt gebruiken omdat die terminal niet verbonden is.


Voor het buitenland zou ik een gewone creditcard van bijvoorbeeld ICS aanraden; dit kan prima samen met bunq.


En als laatste: er zijn helaas nog steeds enkele bedrijven/instanties die niet kunnen incasseren van een bunq-rekening. Bijvoorbeeld de postcodeloterij mocht je daar meespelen.

photo
39

Ben wel benieuwd of bedrijven (zoals Postcodeloterij) verplicht zijn alle NL banken te te accepteren cq aan te kunnen. Het kan toch niet zo zijn dat een bedrijf mij weigert omdat ik bunq gebruik?

photo
46

Dat kan en mag inderdaad niet John Do we zijn ook al met ze in gesprek hierover. Helaas duren systemen updaten voor sommige partijen extreem lang zoals ze hier ook aangeven: https://klantenservice.postcodeloterij.nl/app/answers/detail/a_id/5279/informatie-over-meespelen-met-een-rekening-van-bunq/ eerst hadden ze nog een indicatie van 2017 maar dit is inmiddels bijgesteld naar kwartaal 1 2018

photo
photo
41

Bedankt allemaal voor jullie reacties! Had de notificaties niet gezien dus ben nu pas terug maar ben blij om dit alles te lezen. Goed om te weten dat ik niet perse alles (tegelijk) hoef op te zeggen wat ik nu bij abn heb en dit evt ook los kan koppelen en aanhouden. Ik denk dat ik evengoed wel eens kritisch wil kijken naar m'n verzekeringen en credit card.


wist niet dat er overstap service was voor mensen die weggaan, dacjt alleen voor nieuwe klanten. Ik ben benieuwd hoeveel ik kan regelen zonder bij abn langs te hoeven komen (laatste keer dat dat nodig was heb ik ruim een uur zitten wachten :-o ), dat langs moeten komen is dus ook iets dat ik stom vind aan 'het oude bankieren'....bij Bunq stuur je een berichtje en krijg je een minuut later een reactie lol dus daar wen je aan.


Een spaarrekening elders is toch niet nodig, bij Bunq is het toch net zo veilig? Ik wil juist nadrukkelijk niet dat er met mijn geld geïnvesteerd wordt, ook niet als er een mooi verhaaltje bij verteld wordt over duurzaamheid (waarbij ik het twijfelachtig vind wat die banken duurzaam noemen, zoals veehouderij of homeopathie of whatnot).

mij kennende zal het even duren voordat ik helemaal over ben maar ik kijk ernaar uit. :-)

photo
38

OK zag later dat jullie natuurlijk de switch service van Bunq bedoelen. Super :-)

photo
photo
36

Hey Silvia en anderen,


Ik zit in precies hetzelfde schuitje.. Alles bij de ABN-AMRO(Nederlandse Staat) nu wil ik uit principe graag over naar bunq.. Maar (zoals mijn eerste baas ook zei) principes kosten geld.. Ik kan bij de ABN: 1. rood staan(€2500) wat ik niet gebruik.. Maar toch stel ze verlengen mijn contract niet... 2. Verzekeringen, ik ken Independer maar de korting maakt het als starter toch wel erg leuk.. 3. JA! ik ben fan van MasterCard Debit maar 2?! 1 ICS is net zo duur(direct of aan het einde van de maand als je "normaal" oplet merk je dit niet) of duurder dan bunq..

Wat maakt bunq nu buiten mijn principes nu beter?

Netflix en Apple music heb ik ook.. Echter krijg ik hier meer voor terug dan iedere keer DVD's en CD's kopen in de winkel, dit zie ik nog niet helemaal terug in bunq.. Ik heb trouwens ook een VPN dus het kan ook goedkoper ;)


(overigens waar is bunq op de eerlijke geldwijzer?)

photo
38

Hi,


Do you have translations in English for this thread?


Thanks

photo
photo
35

Een debit mastercard wordt niet geaccepteerd bij een autohuur. Zij moeten een reservering kunnen doen op je kaart voor het geval ze achteraf iets moeten verhalen (eigen risico bij schade) en dat kan niet op een normale NL betaalrekening. Hier heb je dus een credit mastercard/visa voor nodig.

Bij sunnycars (auto verhuur intermediair) zijn ze een paar jaar hun netwerk aan het uitbreiden zodat je geen credit card nodig hebt aan de balie bij de verhuurmaatschappij (sunnycars dekt namelijk alle kosten van je eigen risico, de maatschappijen kunnen direct bij hun incasseren ipv jou als consument). Dit is eventueel een oplossing voor een autohuur mits jouw bestemming ondersteund wordt door sunnycars en ze een afspraak hebben met de lokale aanbieder(s).

Daarnaast de offline ATM's en pinterminals. Die geven geen geld behalve als je er een credit card in stopt (maestro werkt dus ook niet). Maar zoiets heb ik nog niet getroffen in Europa, Mexico en/of Canada.

Voor de rest kun je alles met een debit card doen.

photo
42

Dat was vorig toch anders in Sicilië. Ook met Sunnycars als intermediair was een reservering van borg op mijn creditcard verplicht. De borg van €1.750 vond ik ook aan de hoge kant. Maar waarschijnlijk was verhuurder 'Maggiore' nogal strict. Verder overigens geen problemen ondervonden. Prima auto, geen gedoe.

photo
photo
58

Inmiddels ben ik bijna helemaal over op Bunq, ik heb zelf alle incasso's overgezet en wijzigingen doorgegeven omdat ik de switch service niet nodig had. Het viel eigenlijk erg mee! Nu nog een maandje afwachten of ik niet per ongeluk iets vergeten ben, maar daarna kan ik abn helemaal opzeggen. Ik wilde eigenlijk daarna premium lid worden maar ben dat nu al samen met drie anderen in een pack. :-D bankieren deed ik nooit iets mee en ik had nooit echt inzicht in mijn uitgaven en inkomsten maar Bunqieren is superleuk! Ik heb nu een goed overzicht en ga er bewuster mee om en toch kost alles alleen maar minder tijd en moeite! Heerlijk :-)

photo
34

Welkom bij de pack Silvia! 🙏😊

photo
35

Sluit me graag aan bij Stijn: welkom bij de pack 😃

photo
36

Bunqieren, leuk woord 😜

photo
36

bunqieren, niet Bunqieren

photo
28

Je hebt gelijk wanneer het woord niet het eerste woord van een zin is 😋

photo
35

@Ali geef Peter eens het Breken met Banken boek :)

photo
30

@Peter bunq is andersom nog steeds bunq. Daarom wordt bunq nooit met een boodletter geschreven. Want anders wordt Bunq andersom qnuB.

photo
photo
33

Ik heb vandaag de overstap gemaakt! Totaal nog geen ervaring maar heb alle vertrouwen in Bunq en de mede-Bunqers.

photo
35

0646049b2936cb1ea275736e4a62b0b7

photo
photo
26

Ik heb ook mijn oude rekeningen klaar gezet om te annuleren. Nu nog 9 bankpassen van 3 verschillende banken, straks de helft :)

Na overstap eerst naar ASN en nu naar bunq valt het extra op hoe moeilijk en langzaam alles gaat bij 'ouderwetse' banken!

photo
31

3 verschillende banken en 9 (!) bankpassen! Wow, hoe houd je op die manier je financiën onder controle.

photo
photo
34

Hoi Silvia,

Ik denk dat je intussen al genoeg respons hebt gehad op je vraag. Wel wil ik je adviseren om - als je auto's huurt en naar de VS gaat - een ICS creditcard er naast te houden (of een nieuwe aan te vragen, nu krijg je €25,- gratis met een MasterCard en een tegoedbon van €50,- bij een Visa World Card, toch mooi meegenomen). Mijn ervaring met auto's huren is namelijk bizar slecht als het gaat om een debitcard. Veel bedrijven eisen dat je kaart uitgedrukte cijfers heeft en dat het en echte kredietkaart is. De autoverhuurindustrie is nogal ouderwets op dit punt. ;)

Voor je verzekeringsvraagstuk: toen ik de Rabobank vaarwel zei had ik al mijn verzekeringen bij Interpolis met korting via de Rabobank. De Rabobank verzekerde mij dat - zolang ik verzekerd bleef - zij mij deze korting niet mochten afpakken. Daar zat een bijzonder saai verhaal aan wat ik niet heb opgeslagen. Misschien werkt dit bij ABN AMRO ook zo?


Succes en welkom at bunq!

photo
26

Ook ik overweeg over te stappen naar Bunq en sta eventueel open voor een Premium account. Ik vroeg me af of je direct alle passen thuisgestuurd krijgt of dat je alleen die passen kunt aanvragen die je nodig hebt. 1 meastro en 1 MasterCard lijkt me voldoende voorlopig.

photo
29

Hoi Frans,


Je kunt passen bestellen wanneer je zelf wilt 👍 Heb je in eerste instantie alleen die twee nodig, zou ik alleen die twee bestellen 😄

photo
31

Ik ben van de week overgestapt, je kan zelf aangeven welke en hoeveel passen je wilt! 3 passen zitten inbegrepen, maar je hoeft ze niet alle 3 aan te vragen. Ik heb er nog 1 over, deze bewaar ik mocht ik er 1 nodig hebben voor mijn partner bijvoorbeeld

photo
photo
32

Idd het zou heel goed kunnen dat je verzekeringen goedkoper zijn als even op independer oid kijkt, die "kortingen" zijn zo gunstig nog niet hoor, wij hebben ook pas al ons soort van verplichte Rabo verzekeringen omgezet en we waren veel goedkoper uit.

photo
28

En sinds een maand ook volledig over naar bunq. Volledig overstappen duurde wat langer ivm 'koudwatervrees'

photo
30

4ab72c8174bfc62622a2961dad008773

photo
photo
30

Bunq doet niet aan echte creditcards omdat ze dat geld niet vooruit kunnen geven. Vandaar dat ze ook niks doen met het geld wat van jou is.


Ik behoud voor diverse redenen mijn rekening bij ABN amro maar ik heb geen creditcard/rood staan omdat ik zelf geen krediet schulden wil hebben