• Ideas Cards
  • Secured Credit Cards

Misschien Secured Credit Cards als alternatief op de debitcards? In Amerika word er massaal gebruik van gemaakt. Zelf geld opzetten, dus geen krediet-risico maar wel krediet-voordelen.

    @Oscar-Of-rico#84682 Als ik het goed begrijp is het voordeel van een Secured Credit Card dit je een kredietscore opbouwt. Ik kan me voorstellen dat dit in Amerika (in de USA in het bijzonder) voordelen heeft. Maar heb je hier in Europa/Nederland ook iets aan?

      @pbruins84#84692 Ja Peter, ook Nederland heeft een kredietsysteem. Bunq zou hierin dan een voorloper zijn. Ook heeft het als voordeel dat het door bijvoorbeeld autohuur ed. word gezien als een creditcard en niet als een debitcard.

        Hoe werkt dat dan precies? Ik dacht dat kredietscore altijd was "Hoeveel leen je en wanneer betaal je het terug"?

          @Jos-Golden-Unicorn#84943 Dat werkt ook alleen als de maatschappij die kaart als gewone credit card rapporteert en niet als secured credit card.

            Een "secured creditcard" is een gewone creditcard waabij je eerst een borg naar de creditcard maatschappij stuurt. Je kan dit inderdaad gebruiken om een credit score op te bouwen. Maar dit hebben wij helemaal niet in Nederland. We hebben een systeem waarbij leningen bij het BKR geregistreerd worden. EN als je achter komt te lopen op je lening word dit ook bij het BKR geregistreerd. Daar gaat deze creditcard dus helemaal niets aan doen.

              @Oscar-Of-rico#84693 Kan je meer vertellen over het Nederlandse kredietsysteem? Zo ver ik weet hebben wij dat namelijk niet, alleen een BKR registratiesysteem waar staat hoeveel schulden en welke schulden je hebt, maar niet hoe betrouwbaar je bent in terugbetalen.

                @Petervdv#85027 BKR registreert juist ook of je netjes je leningen betaalt of niet. Alleen wordt het omgekeerd gedaan.

                Als je niet of niet op tijd betaalt komt er een bepaalde codering achter je naam te staan. Meer informatie hierover vind je op de website van het BKR.

                  @Petervdv#85027 Het Nederlandse kredietsysteem registreerd dus ook wanneer je netjes betaald. Dus zo’n secured creditcard kan daar uitkomst aan bieden dat gaat als volgt:

                  • Bunq geeft een Mastercard Secured-Creditcard uit, het ziet en werkt als een normale CREDITcard.

                  • Jij betaalt een “borg” van 1.000 euro

                  • Elke uitgave stort je binnen een maand terug zodat je “lening/saldi” 1.000 euro weer is op het einde van de maand.

                  • Bunq geeft op dat moment aan BKR door dat jij een lening hebt van 1.000 euro die jij netjes betaalt

                  • Jij hebt een extra bewijs voor een eventuele hypotheek of andere creditcard dat jij een goede betaler bent. Jij hebt een creditcard die vaker geaccepteerd wordt

                  Jij blij en ik blij :-). High-Five?

                    Je lening bij het BKR kent 3 gradaties:

                    Betaald
                    Lopend
                    Achterstand

                    :-).

                      @Oscar-Betalingsspecialist#85047 Je laatste punt is niet helemaal correct. Ik heb in de VS gewoond en daar zou het wel zo werken, hier in Nederland hebben we een systeem dat tegenovergesteld werkt.

                      Allereerst hebben we hier geen echte score. BKR (en andere kredietcore organisaties) geven geen echte score. Niet in de vorm van een nummer en in het geval van het BKR ook geen waardeoordeel.

                      Daarnaast wordt er veel minder informatie gedeeld met betrekking tot je kredietgeschiedenis. In de VS wordt bijna alle mogelijke informatie gedeeld, bedrag, welke betaling voor welk bedrag op welke datum en indien van toepassing hoeveel dagen te laat etc etc. En zo zijn er nog wel meer verschillen.

                      Maar de belangrijkste verschillen is dat in de filosofie die erachter zit. In de VS moet je jezelf ‘bewijzen’ door krediet te spenderen en op tijd terug te betalen. Iemand die net nieuw geĂ«migreerd is zal bijvoorbeeld een hele lage score hebben en daardoor geen krediet kunnen krijgen en daardoor aangewezen zijn tot ‘secured credit cards’ om z’n score op te bouwen.

                      Ik vermoed dat jouw verzoek voortvloeit uit een ervaring hiermee? In het kort gaat men daar uit van een principe van wantrouwen en omdat er geen risico’s zijn voor financiĂ«le instellingen dat ze hun geld kwijt zijn als ze je krediet hebben gegeven die je rederijkerijen niet had kunnen dragen (er is geen zorgplicht) kun je in theorie een onbeperkt aantal aan kredieten afsluiten zolang je op tijd betaald. Dit fenomeen zorgt er voor dat er veel Amerikanen zijn die meerdere credit cards hebben omdat ze gaten opvullen met gaten door de ene kaart te gebruiken om de andere mee af te betalen en zo in een cirkel om en om de gaten opvullen, maar dat terzijde.

                      Dit zorgt er ook voor dat je bijna niet kunt voldoen met alleen debit cards zoals in Nederland gewoon is als je van plan bent om ‘volwassen’ stappen te zetten aldaar (denk aan kopen van huis, auto etc).

                      In Nederland werkt het precies andersom. Hier wordt gehandeld naar een principe van ‘voordeel van de twijfel’. Als je nog geen kredietgeschiedenis hebt, dan krijg je in principe een krediet (aangenomen dat je inkomen voldoet). Dus iemand die net 18 is kan op z’n verjaardag een bank binnenlopen met z’n loonstrookjes en heeft binnen een week een credit card met een limiet van zo’n €2000,-, als het al niet aangeboden is met je studentenpakket.

                      Hier wordt voornamelijk gekeken naar zogenaamde negatieve registraties. Achterstand in betalingen. Dus iemand die geen registraties heeft wordt beschouwd als net zo goed als iemand die door middel van jouw suggestie een geschiedenis heeft opgebouwd met een zogenaamde ‘secured credit card’.

                      Sterker nog, aangezien financiële instellingen hier wel een zorgplicht hebben met als gevolg dat ze kunnen fluiten naar hun centen als blijkt dat je op basis van je draagkracht helemaal geen krediet had moeten krijgen, heeft de persoon zonder registraties een betere kans op het krijgen van krediet dan de persoon met positieve registraties, omdat hier ook de afweging gemaakt wordt of je er nog wel een krediet bij kunt hebben ongeacht je betaalgeschiedenis.

                      Iemand met een gemiddeld inkomen zal erachter komen dat na zo’n 3 lopende kredieten met positieve betaalgeschiedenis het vrij moeilijk wordt er nog een bij te krijgen.

                      In het kort: in de VS kun je voornamelijk alleen pluspunten verdienen, hier voornamelijk alleen minpunten. Er valt hier dus niets te verdienen, daarom bestaan er in Nederland geen secured credit cards en jouw suggestie zal je alleen maar tegenwerken in het verkrijgen van krediet ongeacht je betaalgeschiedenis.

                        @Deniz-Turquoise-Eagle#85449 Precies! De systemen verschillen inderdaad nogal wat. Je hebt het duidelijk uitgelegd.

                          Dan nog: een Secured Credit Card is in feite geen lening, maar een deposito met een positief saldo, waarbij dus alleen wordt beloofd dat het saldo aangevuld zal worden.

                          Dat leent zich dus niet voor een kredietverzekering (die elke kredietinstelling zou moeten hebben) en dus kan BKR er niks mee.

                          Feitelijk is een BKR-aansluiting alleen nuttig als je een kredietverzekering hebt lopen. Alleen voor banken is dat verplicht. Andere bedrijven kunnen een kredietverzekering afsluiten en zullen zich dan moeten aansluiten bij BKR.

                          Als ik op de pof in de kroeg of bij de bakker bestel, dan heb ik ook een krediet. Daar kan ik dus ook een achterstand in hebben die heel lang kan bestaan. Toch zal dat niet in Tiel terecht komen en tast dat mijn kredietwaardigheid niet aan.

                          Er is in Nederland overigens wel een instantie die positieve kredietscores bijhoudt van particulieren en bedrijven. Dit op basis van betalingsgedrag. Dit is Craydon, een groot incassobureau. Zij werken op basis van openbare gegevens en gegevens die zij aangeleverd krijgen van bedrijven.

                            Write a Reply...