OscarAce
Als je meer dan 100.000€ op je rekening hebt, maar het verdeeld over elke IBAN zodat er op elke IBAN minder daan 100k staat, vallen ze dan allemaal onder de depositogarantiestelsel van het ECB?
Als je meer dan 100.000€ op je rekening hebt, maar het verdeeld over elke IBAN zodat er op elke IBAN minder daan 100k staat, vallen ze dan allemaal onder de depositogarantiestelsel van het ECB?
@Oscar-Betalingsspecialist#94291 You can check in this document: https://www.bunq.com/nl/assets/media/legal/nl/20180124_Infosheet_Deposit_Guarantee_NL.pdf
So even if you have many different accounts at bunq, the money is only covered up to 100k euro in total. So there is no advantage to having multiple accounts when it comes to the deposit guarantee of the DNB (it's not from the ECB).
@Jakob#94293 Dus het heeft geen zin als ik het verdeel, oke andere oplossingen behalve persoonlijke verzekering?
@Oscar-Betalingsspecialist#94294 De oplossing is om het bij een andere bank onder te brengen. Je moet altijd opletten wie uiteindelijk de garantie geeft. Zo vallen bijvoorbeeld ABN AMRO en MoneYou onder dezelfde bankvergunning. Het heeft het dus geen zin om je geld van de ABN AMRO naar MoneYou over te maken om een betere dekking voor het depositogarantiestelsel te krijgen.
Check vooral het PDF'je hierboven. Stel je hebt 300.000, kun je dit in die zin het best spreiden door bijvoorbeeld 100K op bunq, 100K op een ABN (of dochter van) en 100K op ING te zetten. Dan is de complete som gedekt mochten er 1 of zelfs meerdere banken vallen. Stel je hebt alle Nederlandse banken gehad, kun je ook nog geld stallen op bijvoorbeeld (meerdere) Duitse banken, waar ze een soortgelijk garantiestelsel hebben.
@Oscar-Betalingsspecialist#94291 Overigens loont het met dat soort bedragen om je heil niet te zoeken bij fora op internet, maar te gaan praten met een financieel adviseur.
Vermogensplanning is een vak apart (geloof me, ik ben er in opgeleid) en kent meer haken en ogen dan zo op het eerste gezicht te overzien zijn.
Zo loont het bijvoorbeeld niet om zoveel geld op de bank te laten staan, omdat met de lage rentes het geld dan feitelijk verdampt (denk aan inflatie en belastingen).
De eerste stap is om te kijken naar de liquiditeit: gaat er zich een situatie voordoen waarin je al dat geld ineens en direct nodig hebt? Zo niet, zet het dan vast in bijvoorbeeld vastgoed of beleggingen of deposito's.
Voor de depositogarantie van banken loopt dat per bankvergunning.
@Samzoiets#94310 Dat zou ook mooi zijn als er financiele adviseurs via de support chat beschikbaar zou zijn top #idee
@Oscar-Betalingsspecialist#94912 Zou mooi zijn, maar zou waarschijnlijk ook flink aan de prijs zijn voor een consult. ;) Er zijn al legio bedrijven die het doen, zou die het lekker laten doen en bunq zich laten focussen op het bankieren zelf. :)
I think it would be a great idea if bunq focuses on its core product, and just does that in an incredibly good and efficient way. A simple to use app, with innovative features to control your monetary accounts.
Everything else should be done by the specialists in their own branch or service. Let's keep in mind bunq tries to be and do something else then all other banks already do..
@Oscar-Betalingsspecialist#94912 Ik geloof niet dat ik financieel planners van een bank onafhankelijk genoeg ga vinden....
Als ik een financieel adviseur wil, dan wil ik er eentje die het beste advies voor mij geeft, niet eentje die het beste advies voor zijn broodheer geeft.
@Samzoiets#94924
@Oscar-Betalingsspecialist#94912 Welche Finanzberater? Die gibt es nicht bei Bunq. Bunq muss die Welt retten und ist damit voll beschäftigt..
@-Violet-Chaja#179801 That is the idea he is suggesting. At the moment there are no financial advisors at bunq.
As far as I’m conserved, you should always get advice from an independent advisor when you have considerable funds to manage.