Ik herhaal maar eens dat ik de nieuwe versie qua ontwerp een verbetering vind. Alleen staat de verkeerde informatie op de verkeerde plek.
Enkele suggesties:
Hele app:
Hou de menubalk onderin altijd zichtbaar. Het is nu een eindeloos getik om door de app te navigeren. Als ik vanuit Together bijvoorbeeld naar mijn overzicht wil, dan ben ik sneller af met het sluiten en openen van de app, dan navigeren in de app.
plaats de plus-knop op de menubalk, en dan links-onderin, zodat ik er met mijn duim snel bij kan. Optioneel voor linkshandigen moet hij ook op rechts ingesteld kunnen worden.
* Hou de menubalk simpel: Plus-knop, Ik, Wij en scannen.
Voor Mij-scherm:
Vertaal ‘Me’ in het Nederlands gewoon naar ‘Ik’. Mijn geld is niet ‘voor’ mij, maar VAN mij.
in de cirkels bovenaan zou ik mijntotaalbedrag willen zien, dit is de eerste informatie die ik wil zien, zoals dat ook in v2 biven het rekeningenoverzicht stond. Dit is het middelste cirkeltje.
Als ik een tab ‘Voor Mij’ (of ‘Ik’) heb, dan verwacht ik daar ook mijn profiel. Waarom dit een extra tabblad is, verbaast mij. Zonder van de pixels onderin! Dat zou dan het rechter cirkeltje bovenaan zijn.
Het linker cirkeltje zou naar Insights moeten linken. Dit is juist een van de core zaken die ik wil zien in een overzicht van mij geld.
Het totaal overzicht zou net als in v2 aanpasbaar moeten zijn, dat ik kan selecteren welke rekeningen ik wil betrekken in mijn berekening.
de plus zou niet meer over gegevens heen moeten staan, maar prominent in de menubalk onderin.
Maak van de bomen een optionele tegel, die alleen maar zichtbaar is in de SuperGreen-abonnementen.
Zaken als geld en tijd bespaard kunnen prima naar het profiel. Als ik wil weten hoe ik het niet-financieel doe, dan ga ik naar mijn profiel.
Van Ons-scherm:
Geef Together een prominentere plek op de pagina. Het is een van de meest belangrijke dingen in de app en verdient dus een prominente plek.
Zorg dat alle nieuws en andere dingen die op Van Ons staan, toegankelijk zijn voor alle gebruikers, ook als zij geen Instagram-account hebben.
* Je kan vinden van de insta-feed wat je wil, maar hij is mooier dan de tegels die biven Together stonden in v2. Wat mij betreft wordt de feed dan ook weergegeven in tegels met foto’s bovenin het scherm. Er ontstaat dan meer ruimte voor Together op dit scherm.
Rekening-scherm:
geef in het linker scherm in plaats van de grafiek, de insights voor die rekening. De grafiek kan onder de Insights geplaatst worden voor degene die dat wensen. De grafiek is een onderdeel om inzicht te krijgen en hoort dus ook thuis bij de Insights.
Neem inkomsten mee in Insights. Dit kunnen inkomsten zijn vanuit salaris, maar per rekening ook wat er van andere rekeningen binnenkomt op de rekening.
Rechter cirkeltje met passen is awesome! Hou dat zo.
Geef bij het passenoverzicht ook aan welke pas er door dual pin is gekoppeld aan deze rekening en voor welke rekening deze rekening als back up wordt gebruikt en welke rekening als back up staat voor deze rekening. Dit vestigt meteen meer aandacht op deze toch wel verborgen functies.
* Zoals je nu naar beneden kan scrollen voor het verleden, zou je ook naar biven moeten kunnen scrollen voor toekomstige betalingen. Ik denk dan aan voorspelde inkomsten, automatische incasso’s en geplande betalingen. Een beetje zoals de Kijk Verder-functie in de app van ING.
Passenoverzicht:
Geef de passen een standaard-afbeelding mee, zodat de passen meer herkenbaar zijn. De kleuren zeggen weinig.
Geef in de tegel van een pas ook weer aan welke rekeningen deze gekoppeld is.
Detailscherm betalingen:
Geef standaard de informatie mee van de betaling en verberg deze niet achter een tik.
Geef de afbeelding van de pas mee waarmee de betaling eventueel gedaan is.
Event-overzicht:
Bespaar regels door betalingen tussen je eigen bunq-rekeningen op één regel weer te geven. Bijvoorbeeld het icoon van de bronrekening, dan een pijl naar rechts met daarboven het bedrag en rechts het icoon van de doelrekening. Het gaat feitelijk om een verplaatsing van geld, dat moet te onderscheiden zijn van een normale transactie.
Geef acties zoals het aanvullen van een rekening, of het accepteren van een incasso aan in een andere kleur dan transacties, bijvoorbeeld met een lichtere of donkerdere achtergrond (afhankelijk van de achtergrond). Zo vallen ze meer op.
* Geef ze ook weer op het overzichtscherm.
Bovenstaande maakt dat informatie daar weergegeven wordt, waar ik het als gebruiker verwacht. Ik denk dan ook dat het aantal klachten over de app zal afnemen als informatie logischer geplaatst wordt.