Maar om even inhoudelijk in te gaan op de vraag: mocht op een kwade dag Ali als enige aandeelhouder de tent niet meer draaiende kunnen houden dan zal bunq chapter-11 gaan en komt er (waarschijnlijk onder regie van DNB) een bewindvoerder. Die zal gaan kijken wat de beste optie is: de boel liquideren of verkopen. Aangezien je een lopend bedrijf als bunq niet zomaar liquideert is verkoop de meest voor de hand liggende optie. Mocht bunq tegen die tijd zo'n cruciale rol in het Nederlandse bancaire systeem spelen dan kan de overheid ook de bank nationaliseren zoals destijds met ABN is gedaan.
Daarbij is al je geld tot 100k gegarandeerd, ergo: die vergunning van DNB is niet voor niets. DNB zal een oog je in het zeil houden en zorgen dat de bank (want hoe je het ook wend of keert, dat is bunq in de ogen van DNB) blijft draaien of op een fatsoenlijke manier tot een einde komt.
Iets waar je overigens bij Revolut een stuk minder zeker van bent, aangezien ze (voor zover ik weet) geen bankvergunning hebben maar onder Wirecard opereren. Daarbij is de Revolut card een e-money product en ben je dat geld kwijt als Wirecard failliet gaat. Uit Revolut's T&Cs:
"The card is an e-money product, and as such it is not covered by the Financial Services Compensation Scheme. In the unlikely event that Wirecard Card Solutions Ltd becomes insolvent, your funds may become valueless and unusable, and as a result you may lose your money." (Bron: https://revolut.com/ru/cardholder-terms)