Nevil Als je als Nederlander een vraag stelt in het Nederlands aan een Nederlandse helpdesk moet je geen Engelse antwoorden geven, DAT is pas respectloos.
bunq is een internationaal bedrijf. Met veel internationale werknemers. De voertaal is Engels. Daar maakt bunq geen geheim van, dat staat overal aangegeven. Dat weet je ook alvorens je er aan begint. Je kunt altijd vragen om een Nederlandse medewerker. Het nadeel daarbij dan wel dat je wellicht even moet wachten omdat de Nederlandse medewerkers ook gewoon mensen helpen. Overigens zit er tegenwoordig in de app ook een vertaalfunctie als tussenoplossing. Dit heeft niks met respect te maken, maar puur met hoe een bedrijf is georganiseerd. Hooguit dat je het onder klantenservice kan schuiven, het zou extra service zijn als er een keuze is wellicht, voor zoiets zijn op Together gelukkig ook al wishlist topics.
Nevil Meldingen zouden bedrijven hun voordeel moeten doen om ervoor te zorgen dat hun klanttevredenheid hoog blijft en klanten juist NIET overstappen naar de concurrent.
In de Telegram groepen circuleerde het bericht dat Mario heeft ontvangen omtrent de sluiting van zijn account, daarin schrijft bunq dat er meerdere malen is geprobeerd in gesprek te treden maar dat dit blijkbaar geen resultaat had (iets in die strekking). bunq verzamelt alle feedback, kan ik als ex-medewerker je garanderen, en alles wordt bijgehouden. Niet alles is zichtbaar, maar alles wordt in de gaten gehouden. En dan worden prioriteiten gesteld. Je kunt je wellicht voorstellen hoeveel mensen allemaal plannen hebben om bunq beter te maken, bunq kan onmogelijk alles doen, dus ze kijken naar hoe ze zoveel mogelijk mensen kunnen verblijden/nieuwe klanten kunnen werven/wat in de visie past.
Sven maar het lastige is dat door de privacy er een ongelijke hoor en wederhoor is
Dit dus, bunq kan deze gegevens niet delen, dit zijn prive conversaties, als de persoon in kwestie de berichten deelt, moet deze zelf weten, maar bunq zal dit niet doen/zou dit ook niet moeten doen. Hierdoor kan bunq zich dus amper verdedigen. Wat mij uit de statements van de woordvoerder wel duidelijk wordt is dat hier absoluut meer is voorgegevallen dan wat kritische tweets.
Laten we allemaal vooral kritisch blijven op bunq, maar ook kritisch op de artikelen zoals deze ons door de media worden gepresenteerd. Als iemand op social media maar hard genoeg iets roeptoetert duiken de media er direct bovenop, met een mooie twist eraan en wat cruciale details weggestopt in een laatste alinea heb je in no-time een sensatie artikel. Gebruik het gezond verstand bij het lezen van zo’n artikel. Een verhaal als dit heeft altijd twee kanten.
🎤-drop- klaar met betoog. 👋🙂
Disclaimer; dit is mijn persoonlijke visie.